Tomić predao Nadalu zbog povrede, prošao i Federer

Nadal je dobio prvi dio igre sa 6:4 kada se Tomić saopštio sudiji da zbog bola u mišiću ne može da nastavi meč, što je izazvalo veliko razočarenje publike na "Rod Lejver areni".
1 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2014. 11:33h

Prvi reket svijeta, Španac Rafael Nadal, lako se plasirao u drugo kolo Australijen opena nakon što mu je rival, domaći teniser Bernard Tomić, predao meč po završetku prvog seta zbog povrede.

Nadal je dobio prvi dio igre sa 6:4 kada se Tomić saopštio sudiji da zbog bola u mišiću ne može da nastavi meč, što je izazvalo veliko razočarenje publike na "Rod Lejver areni".

Tomić se požalio na povredu odmah na početku meča, kada je kod rezultata 2:1 za Nadala tražio medicinski tajm-aut.

"Nadam se da Bernardova povreda nije teža i da će se vratiti na teren vrlo brzo", rekao je Nadal nakon meča.

Španac će se u drugom kolu sastati sa još jednim domaćim teniserom, Tanasijem Kokinakisom.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo nakon pobjede nad domaćim igrača Džejmsa Dakvorta sa 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:2).

Nekadašnji prvi igrač svijeta je svoj meč na rekordnom 57. uzastopnom grend slem turniru u karijeri počeo po velikoj vrućini, od 41 stepena Celzijusovih.

Švajcarac je 133. tenisera svijeta Dakvorta pobijedio za sat i 46 minuta igre.

Upitan kako je izdržao, osvajač rekordnih 17 grend slem trofeja rekao je da nije bilo strašno.

"Ovdje sam i pričam... U stvari, nije bilo toliko ludo. Trenutno se dobro osjećam", rekao je Federer nakon meča.

Federer je prošlog mjeseca počeo saradnju s legendarnim Stefanom Edbergom, s kojim će raditi 10 nedjelja.

Šesti teniser svijeta rekao je da je bilo zabavno igrati pred idolom iz djetinjstva.

"Gledao sam njegove mečeve, inspirisali su me. Zagrijao me uoči meča... I pobijedio sam", rekao je Federer.

Federer će u drugom kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčiča, kome je Čeh Radek Štepanek predao meč.

U drugo kolo plasirao se i britanski teniser Endi Marej, nakon pobjede nad Japancem Goem Soedom sa 3:0 u setovima (6:1, 6:1, 6:3).

"Veoma je toplo. Mnogi igrači se zbog toga muče na terenima. Drago mi je što sam brzo završio meč", rekao je Marej.

Marej je tri puta igrao u finalu Australijan opena, ali još nije osvojio trofej u Melburnu. On je 2012. godine osvojio US open, a prošle godine Vimbldon.

"Imam mnogo više samopouzdanja nego prethodnih godina, ali mi još nedostaju mečevi poslije pauze. Pokušću da osvojim Australijen open. Ovdje sam prethodnih godina igrao najbolji tenis u mojoj karijeri, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Marej.

Marej će u drugom kolu igrati protiv 267. tenisera svijeta Vensana Miloa iz Francuske.

Italijanski teniser Andreas Sepi plasirao se u drugo kolo pošto je pobijedio domaćeg igrača Lejtona Hjuita sa 3:2 u setovima (7:6, 6:3, 5:7, 5:7, 7:5).

Bivši prvi igrač svijeta Hjuit, koji je 18. put igrao na Australijae openu, uspio je da nadoknadi zaostatak od dva seta, imao je meč loptu, ali nije uspio da pobijedi.

Meč je trajao četiri sata i 18 minuta. Hjuit je imao meč loptu u 10. gemu, ali je nije iskoristio, nakon čega je u narednom gemu izgubio svoj servis. Sepi je zatim bez izgubljenog poena osvojio svoj servis gem i obezbedio plasman u drugo kolo.

Dvostruka uzastopna osvajačica Australijen opena, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, plasirala se u drugo kolo pošto je pobijedila Šveđanku Johanu Larson sa 2:0 (7:6, 6:2).

Taj meč bio je na programu prije duela Federera i Dakvorta, a Beloruskinja je rekla da je bilo "prilično vruće, kao u usijanom tiganju, ili nešto slično tome".

Azarenka će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Barbore Zahlavove Stricove, koja je pobijedila Su Vei Hsei sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:1).

Bonus video: