Tajlanđanka Kumhum šokirala Kvitovu

Osim šestog, ispao je i sedmi nosilac, ali to nije preveliko iznenađenje - Sara Erani je poražena sa 6:3, 6:2 u meču sa nekada 15. na WTA listi Julijom Gerges
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2014. 10:36h

U svom prvom nastupu na grend slem turnirima, Luksika Kumhum je izabrala najbolji način za bijeg iz anonimnosti - 20-godišnja Tajlanđanka je u 1. kolu Australian opena šokirala Petru Kvitovu (6:2, 1:6, 6:4).

Otkada je osvojila Vimbldon 2011. godine, visoka Čehinja je sklona čestim oscilacijama u igri, što joj se dogodilo i protiv Tajlanđanke.

Dozvolila je protivnici brejk za 5:3 u 3. setu, potom ga vratila, ali je servis ponovo izdao, pa je Kumhum iskoristila prvu meč loptu.

Ponižena: Petra Kvitova

Osim šestog, ispao je i sedmi nosilac, ali to nije preveliko iznenađenje - Sara Erani je poražena sa 6:3, 6:2 u meču sa nekada 15. na WTA listi Julijom Gerges, kojoj više odgovaraju brze podloge.

Otpisala Saru Erani: Julija Gerges

I druga članica slavnog italijanskog dubla, 12. kosturašica Roberta Vinći, oprostila se od singla, pošto je izgubila od Đi Ženg (6:4, 6:3).

Čast osvajača Fed kupa je spasila Flavija Peneta trijumfom nad Aleksandrom Kadantu (6:0, 6:2).

Prvog dana od Melburna se oprostila i Venus Vilijams, koja je izgubila od 22. kosturašice Jekaterine Makarove (2:6, 6:4, 6:4), iako je u 3. setu vodila 3:0.

Ala Kudrjavceva, koja je izbacila Danku Kovinić u posljednjem kolu kvalifikacija, bila je bolja od Francuskinje Karolin Garsije (6:2, 7:6), a u 2. rundi se sastaje sa Angelike Kerber.

U 2. kolu je i Ana Ivanović nakon trijumfa nad Kiki Bertens (6:4, 6:4), a prošle su i Na Li, Samanta Stosur, Sabine Lisicki...

Izbacila Kiki Bertens: Ana Ivanović

Gubitnice dana su Hrvatice - Dona Vekić, Petra Martić, Ana Konjuh i Mirjana Lučić su ukupno osvojile svega devet gemova redom protiv Lucije Hradecke, Anike Bek, Li i Lisicki.

Galerija

Bonus video: