Kovinić: Sigurna sam da će biti još prilika

"Zadovoljna sam nastupom na Australian openu, jer sam napravila bolji rezultat nego na US openu, ali ne zadovoljavam se ovim rezultatom", rekla je Kovinić
51 pregleda 9 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Privatna galerija
Danka Kovinić, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 12.01.2014. 17:58h

Danka Kovinić, nažalost, neće igrati na Australian openu - u posljednjem kolu kvalifikacija, najbolja crnogorska teniserka je poražena od Ale Kudrjavceve sa 7:6, 6:1.

Nakon izjednačenog prvog seta, u kojem je Danka vodila 5:4 i 6:5 i došla do 40:40 u 12. gemu, 19-godišnjoj Novljanki je zakazao servis, što je sedam godina starija Ruskinja znala da kazni.

"Baš mi je žao što nisam pobijedila, bila sam blizu glavnog žrijeba. Važno je, ipak, da napredujem i usavršavam igru. Zadovoljna sam nastupom na Australian openu, jer sam napravila bolji rezultat nego na US openu, ali ne zadovoljavam se ovim rezultatom".

"Ovdje sam se uvijek lijepo osjećala na terenu i dok sam igrala na juniorskom grend slemu. Ostaje mi samo da žalim zbog poraza, jer je ovo bila prilika da prvi put nastupim na najvećem turniru. Nadam se, zapravo sam sigurna, da će biti još prilika" rekla je Kovinić za „Vijesti”.

Djevojka koja je prije dvije godine igrala finale juniorskog dubla na Australian openu žali za propuštenom šansom u 1. setu posljednjeg meča.

"Duel sa Kudrjavcevom je bio neizvjesan u 1. setu, jer sam vratila izgubljeni servis, ali sam izgubila u taj-brejku. Nisam iskoristila nekoliko šansi, što me je koštalo. Za drugi set ne mogu da kažem da sam popustila ili da se nisam borila, iako rezultatski tako djeluje, već je njoj sve krenulo kada je povela", zaključila je Kovinić.

Zanimljivo, Danka je za nastup na Australian openu dobila svega 30 WTA bodova, a na US openu je zaradila 10 više, iako je ispala već u 1. kolu.

Bonus video: