Đoković: Beker donosi pozitivan rezultat

Srpski teniser je objasnio da njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda ne može da bude prisutan cijele godine na svim njegovim turnirima
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta
Novak Đoković, Foto: Beta
Ažurirano: 12.01.2014. 14:02h

Teniser Srbije Novak Đoković rekao je danas u Melburnu, uoči početka takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije, da se raduje saradnji sa novim trenerom Borisom Bekerom i da ne želi da razmišlja da bi to "moglo da poremeti nešto u njegovoj igri".

Srpski teniser je do sada četiri puta osvajao Otvoreno prvenstvo Australije (2008, 2011, 2012, 2013), a sada ima priliku da dođe do četvrte uzastopne titule, ali i da se pridruži Roju Emersonu sa pet i više titula.

Đoković je demantovao da je odluku o novom treneru donio pod uticajem uspjeha Endi Marija, koji je od kada radi sa Ivanom Lendlom uspio da postane prvi Britanac koji je osvojio veliki turnir od 1936. godine.

Srpski teniser je objasnio da njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda ne može da bude prisutan cijele godine na svim njegovim turnirima.

Đoković ima 24 pobjede od kada je izgubio u finalu Otvorenog prvenstva SAD, ali priznaje da svako "pomjeranje" donosi potencijalni rizik.

"Ne želim da mislim iz takve perspektive. Ja sam uzbuđen zbog saradnje sa Bekerom. Sve što vidim je pozitivan rezultat", rekao je Đoković.

Beker se ugojio od svojih igračkih dana i nedavno je imao operaciju zgloba koja ga je sprječavala da razmjenjuje udarce sa Đokovićem.

To nije spriječilo Đokovića da gleda reprize mečeva iz 1980. i da analizira Bekerovu igru.

"Tenis je evoluirao na određeni način zbog tehbnologije. Sada se igra bazira na osnovnoj liniji. Vjerujem da će sjajnim volejima, agresivnim načinom razmišljanja uspjeti da mi pomnogne", rekao je Đoković.

Mnogo pažnje privuklo je angažovanje nekadašnjih teniskih zvijezda kao trenera sadašnjih najboljih igrača.

Đoković je prošlog mjeseca angažovao Borisa Bekera, dok je Rodžer Federer zaposlio Štefana Edberga.

Đoković je bio dobro raspoložen i vrijeme poslije konferencije za novinare iskoristio je da okupljenima podijeli čokoladice.

Otvorio je kutiju sa čokoladicama i objasnio da je to "mala tradicija sa kojom je počeo prošle godine", a zatim je nudio "čokoladno zadovoljstvo" šaleći se na račun dijete i instistirao na tome da je "besplatno".

On je postavljen za drugog nosioca na turniru, a takmičenje počinje sutra protiv Slovaka Lukaša Lacka, 96. igrača svijeta. Prvi nosilac na turniru je Španac Rafael Nadal.

Bonus video: