Đoković protiv Lacka u prvom kolu, otvoren put do finala

Trostruki uzastopni osvajača Australijan opena neće morati do finala da igra protiv Nadala, Federera, Mareja, Del Potra i Conge, koji se nalaze u drugoj polovini žrijeba
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.01.2014. 10:36h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na Australijan openu počeće protiv Slovaka Lukaša Lacka, odlučeno je žrijebom u Melburnu.

Đoković se do sada nije sastajao sa trenutno 90. igračem na ATP rang listi.

Važnija vijest za srpskog tenisera je da mu je žrijeb bio naklonjen, pa trostruki uzastopni osvajača Australijan opena, ukupno četvorostruki, neće morati do finala da igra protiv Rafaela Nadala, Rožera Federera, Endija Mareja, Huana Martina Del Potra i Vilfreda Conge, koji se nalaze u drugoj polovini žrijeba.

Ukoliko pobijedi Lacka, Đoković bi u drugom kolu trebalo da igra protiv boljeg iz meča Leonardo Majer (Argentina) - Albert Montanjes (Španija), dok mu je mogući protivnik u četvrtom kolu Letonac Ernests Gulbis.

"Australijen Open je definitivno moj najuspješniji grend slem turnir, uživam u vremenu koje ovdje provodim. Volim ovu atmosferu, energiju koja struji svuda oko nas, i naravno, tenisku groznicu", rekao je Đoković.

Trener drugog tenisera svijeta Njemac Boris Beker rekao je da Đoković "nije zadovljan sa šest grens slem titula, iako je to samo po sebi nevjerovatan uspjeh".

"Novak želi da osvoji još titula, a odličan stručni štab koji ga okružuje pokušaće da mu u tome pomogne", poručio je Beker.

Najbolji teniser svijeta Nadal na startu turnira igra protiv domaćeg predstavnika Bernarda Tomića, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa Francuzom Gaelom Monfisom.

Australijan open počinje u ponedjeljak 13. januara i trajaće do 26. januara.

Bonus video: