Đokoviću treća uzastopna titula u Abu Dabiju

Najbolji srpski teniser je danas u finalu savladao Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.12.2013. 16:21h

Treći put uzastopno, Novak Đoković osvojio je titulu na egzibicionom turniru u Abu Dabiju - najbolji srpski teniser je danas u finalu savladao Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Đokoviću je to druga pobjeda u finalu protiv Ferera koga je savladao i prije dvije godine.

Drugi teniser svijeta je prikazao visoki nivo igre na turniru kojim se praktično otvara sezona i time stavio do znanja da će 2014. jurišati na mjesto broj jedan na ATP listi, koje mu je u oktobru preuzeo Španac Rafael Nadal.

Ferer je u prvom setu prvi došao do brejka, ali je srpski teniser odmah vratio stvari u "pravi kolosjek", ekspresno uzvratio brejkom i još jednom oduzeo servis protivniku u završnici seta za vođstvo od 7:5.

Prvi reket Srbije je u drugom setu poveo 4:0, uz dva brejka prednosti, i time demoralisao Ferera koji je do kraja meča uspio da izbori još samo dva gema na svoj servis.

"Ovo je bio sjajan početak sezone, zadovoljan sam kako sam igrao", rekao je Đoković.

Drugi teniser svijeta je naglasio da je srećan što u timu ima novog trenera Borisa Bekera, sa kojim je, očigledno, saradnja odlično startovala.

"Nadam se da ćemo nastaviti sezonu isto tako uspješno kako smo je i počeli. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i Marjanu Vajdi i svim ostalim članovima tima", rekao je Đoković.

Treće mjesto zauzeo je najbolji svjetski teniser, Rafael Nadal koji je pobijedio Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 2:0 po setovima 7:6, 6:3.

"Srećan sam što sam se vratio u Abi Dabi. Ovo je lijepo iskustvo. Početak nikad nije lak. Podloga je brza, Conga je bio agresivan, dobro je servirao... Ali ovo je pozitivan start i dobar način da se počne nova sezona", rekao je Nadal poslije meča.

Bonus video: