Čelebić i Kovinić najbolji u 2013. godini

Nagrađeni su i državni prvaci u seniorskoj konkurenciji, član Eminenta Igor Saveljić i Nina Kalezić iz danilovgradskog kluba Lazine
61 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Čelebić, Foto: Boris Pejović
Ljubo Čelebić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.12.2013. 13:36h

Ljubomir Čelebić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2013. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore (TSCG).

Nagrađeni su i državni prvaci u seniorskoj konkurenciji, član Eminenta Igor Saveljić i Nina Kalezić iz danilovgradskog kluba Lazine.

Za najbolji klub u prošloj godini proglašen je Eminent iz Podgorice.

Za uspješnu organizaciju Univerzitetskog prvenstva Evrope u tenisu nagrađen je TK Bar, dok je Belvi iz Ulcinja dobio nagradu za uspješnu organizaciju FED kup takmičenja.

TSCG proglasio je najbolje u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina.

U kategoriji do deset godina najbolji su Aleksa Krivokapić (TK Dahna) i Nikoleta Jevtović (Clay Park, Bar), a do 12 godina Tomaš Pejanović (Eminent) i Edisa Hot (Clay Park, Bar).

U kategoriji do 14 godina Igor Dabanović (Clay Park, Bar) i Ana Bjelica (Talas, Tivat) imaju najbolji nacionalni rang, dok je Bodin Aleksić (Eminent) bio najbolje plasiran na listi Evropske teniske asocijacije (ETA) u 2012. godini.

Do 16 godina, Jovan Mačić (TK Tivat) i Itana Pejović (Eminent) imaju najbolji nacionalni, a Rezart Cungu (Belvi) i Tamara Bojanić (Porto Montenegro) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina Igor Saveljić (Eminent) i Tamara Bojanić (Porto Montenegro) imali su u 2013. godini najbolji plasman na ITF listi.

U konkurenciji veterana nagrađeni su Mujo Dapčević (+35), Konstantin Popović (+50) i Olivera Doklestić.

Za doprinos razvoju teniskog sporta u Crnoj Gori nagrađen je Blagota Radović, dok je Univerzitetska reprezentacija Crne Gore u tenisu dobila nagradu za osvojeno treće mjesto na Univerzitetskom prvenstvu Evrope.

Bonus video: