Konta za istoriju - Sereni Vilijams uzela 12 gemova zaredom

Serena Vilijams je doživjela najubjedljiviji poraz u karijeri
66 pregleda 0 komentar(a)
Johana Konta, Foto: Reuters
Johana Konta, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2018. 13:16h

Aktuelna viceprvakinja Vimbldona i najtrofejnija teniserka u open eri, Amerikanka Serena Vilijams, doživjela je najteži poraz u kariejri, saopštila je WTA (Asocijacija profesionalnih teniserki).

Tenisku ikonu je i bukvalno sa terena u američkom San Hoseu počistila Britanka mađarskigog porijekla, Johana Konta. Ona ej protiv Serene dobila 12 uzastopnih gemova za pobjedu od 6:1, 6:0. Meč je trajao svega 53 minuta.

Mlađa od trofejnih seestara Viliujams, Serena je osvojila samo prvi gem na svoj servis, a onda je Britanka krenula sa dominacijom.

"Čast je igrati protiv Serene. Nakon svega što je ostvarila i osvojila izaći protiv nje an teren je važan događaj. Očigledno je da danas nije bila na svom nivou a ja nisam razmišljala o njenim trofejima i klasi već o njenoj trenutnoj igri. Nju najvećom svih vremena čini to što se bori za svaki poen, a ja sam samo razmišljala kako osvojiti poen koji igramo i ne dozvoiti joj da u tren sve promijeni", kazala je 27-godišnja Konta, koja je prva Britanka koja slavila protiv Serene.

A Amerikanka joj je pomogla, pošto je imala čak 25 neiznuđenih grešaka, i sedam dvostrukih servis grešaka.

Konta, koja je ovaj turnir osbvojila 2016. gdoine kada se igrao u Stenfordu, u drugom krugu će igrati sa 68. igračicom Sofijom Kenin.

Konta je za godinu iz Top pet pala na 48. mjesto WTA liste, a jedini prethodni duel sa Serenom na Australijan openu 2017. godine izgubila je sa 2:0.

Bonus video: