Đoković: Mesi i Ronaldo najbolji na svijetu

"Pošto sam u Argentini, svi znaju moj odgovor. Ipak, pokušaću da odgovorim diplomatski - njih dvojica su najbolji na svijetu", rekao je drugi teniser svijeta za argentinski dnevnik "Diario Ole"
71 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.11.2013. 16:55h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković diplomatski je odgovorio na pitanje ko je za njega favorit u trci za Zlatnu loptu, Portugalac Kristijano Ronaldo, ili Argentinac Lionel Mesi.

"Pošto sam u Argentini, svi znaju moj odgovor. Ipak, pokušaću da odgovorim diplomatski - njih dvojica su najbolji na svijetu", rekao je drugi teniser svijeta za argentinski dnevnik "Diario Ole".

On je naglasio da izuzetno poštuje sve ono što je Mesi postigao u karijeri.

"On je jedan od najboljih sportista u istoriji. Kada ga gledam kako igra bez greške, pomislim da imamo nešto zajedničko - stalno smo u potrazi za savršenom igrom, stalno želimo da damo ono najbolje što imamo. Nisam ga nikada upoznao, ali mu se svakako divim", rekao je Đoković.

Srpski teniser je na južnoameričkoj turneji na kojoj je juče u Čileu pobijedio Rafaela Nadala, a sada je u Argentini, gdje će u nedjelju 24. novembra odigrati još jedan meč sa Nadalom, a potom i dubl sa Huan Monakom protiv Nadala i Davida Nalbandijana.

On je poručio da će sljedeće sezone biti fokusiran na grend slem turnire.

"Ideja je da osvojim sva četiri. Važan je renking, ali ukoliko budem dobar na velikim turnirima, logično je da ću napraviti skok. Izuzetno bih se radovao da osvojim Rolan Garos, jedini grend slem trofej koji mi ndostaje, a poseban izazov biće mi Nadal", rekao je Đoković.

Bonus video: