Divna Ratković ispala u osmini finala, Samardžić u drugom kolu

76 pregleda 0 komentar(a)
Divna Ratković, Vojislav Dobrković, Matija Samardžić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Divna Ratković, Vojislav Dobrković, Matija Samardžić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 31.07.2018. 13:53h

Mladi crnogorski teniseri Matija Samardžić i Divna Ratković nastupili su proteklog vikenda na Evropskom prvenstvu do 14 godina, koje je održano u češkom Mostu.

Divna Ratković je zaustavljena u osmini finala od Rumunke Aleksandre Petrić 6:0, 6.1.

U prvom kolu je savladala Letonku Dartu Vorslavovu 6:3, 6:0, dok je u drugom bila bolja od predstavnice Kosova, Vese Đinaj 6:0, 6:4.

U dublu, u paru sa Viktorijom Himenez, za plasman u četvrtfinale ispriječila se kombinacija iz Belgije Kostunas/Vandervinkel koja je slavila 6:0, 6:2.

Iako je Matija Samardžić ispao u drugom kolu od Švajcarca Rafaela Marianija 6:2, 6:3, pa je nastupio na utješnom turniru, gdje je poražen u finalu od Britaca Huga Koklina 5:3, 1:4, 4:1.

Na putu do finala, Samardžić je savladao prvo Erika Artunijana iz Bjelorusije 4:2, 3:5, 4:1, potom Britanca Luka Poa 4:0, 4:2, da bi u polufinalu bio bolji od Jana Kobierskog iz Austrije 4:5, 5:4, 4:2.

"Ratković i Samardžić su pod selektorskom palicom Vojislava Dobrkovića napravili odličan rezultat na prvenstvu Evrope gdje su učešće uzeli svi najbolji igraći tog uzrasta",navodi se u saopštenju Teniskog saveza Crne Gore.

Naša muška reprezentacija do 16 godina učestvovaće od sjutra do 3. avgusta na "Samer kupu" u Lantijanu (Italija).

Pored Crne Gore, čije će boje braniti Danilo Raičević, Milo Gazivoda i Matija Samardžić, na "Samer kupu" će učestvovati selekcije Italije, Austrije, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Slovačke i Švedske.

Bonus video: