Berdih: Igramo protiv najboljeg tima na svijetu

"Jeste da igramo protiv najboljeg tima na svijetu u ovom trenutku i to na njihovom terenu, ali naše šanse za pobjedu su velike, kao i želja i odlična atmosfera u ekipi", rekao je Berdih
2 komentar(a)
Tomaš Berdih, Foto: FoNet/AP
Tomaš Berdih, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 12.11.2013. 20:37h

Češki teniser Tomaš Berdih rekao je danas da je reprezentacija Srbije najbolji tim na svijetu, ali da njegov tim ipak ima šanse da odbrani titulu u finalu Dejvis kupa.

"Došli smo u Beograd da se borimo za tri boda, koja će nam donijeti odbranu titule. Jeste da igramo protiv najboljeg tima na svijetu u ovom trenutku i to na njihovom terenu, ali naše šanse za pobjedu su velike, kao i želja i odlična atmosfera u ekipi", rekao je Berdih agenciji Beta.

Dejvis kup tim Srbije će od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni dočekati Česku u finalu svjetskog prvenstva.

"Individualni porazi u ovom takmičenju ne znače mnogo, jer ovdje igra ekipa. U ovom takmičenju i kada gubite sa 1:0 ili 2:0 nije strašno, jer je ekipa tu i imate vremena da ispravite greške", kazao je Berdih.

On je najbolje rangirani češki teniser, trenutno sedmi na ATP rang listi. Berdih je rekao da je Novak Đoković jedan od najtežih rivala u tenisu, ali je istakao da vidi svoje šanse u tom duelu.

"Pobijediti Novaka (Đokovića) na običnom turniru je jako teško, a siguran sam da će biti još teže savladati ga ovdje u Areni, pred njegovom publikom, ali sa druge strane, ovo je samo igra i ja imam svoje šanse", kazao je Berdih.

U Beogradskoj areni će se u četvrtak održati žrijeb za finalne mečeve Dejvis kup, ali još uvijek nije poznato u kojim sastavima će nastupiti ekipe.

Prema pisanju srpskih medija, još uvijek nije izvjesno da li će Srbija nastupiti u najjačem sastavu, pošto Janko Tipsarević ima problema sa povredom.

Sa druge strane, ekipa Češke je u Beograd doputovala u sastavu predvođena Berdihom, zatim Radekom Štepanekom, koji je 44. na ATP listi, kao i 47. Lukašom Rosolom, te Jan Hajekom, 104. igračem na svijetu.

Neposredno pred dolazak češkog tima u Beograd, selektor Dejvis kup tima Jaroslav Navratil morao je otkaže dolazak, pošto je zbog plućne embolije hospitalizovan. Umjesto njega Češku će predvoditi

Vladimir Šafarik.

Ovo će Česima biti treće finale u posljednjih pet godina. Oni su u polufinalu pobijedili Argentinu sa 3:2, dok je Srbija u Beogradu pobijedila Kanadu, takođe sa 3:2.

Bonus video: