Šampionski gen: Olga Danilović osvojila River kup

Olga Danilović je pokazala da je od šampionskog kova, jer je uspjela da u sedam dana odigra isto toliko napornih mečeva i riješi odlučujući set u svoju korist
114 pregleda 22 komentar(a)
Olga Danilović, Foto: Wtatennis.com
Olga Danilović, Foto: Wtatennis.com
Ažurirano: 29.07.2018. 13:44h

Olga Danilović, kćerka proslavljenog košarkaškog prvaka Predraga Saše Danilovića, pokazala je da ima šampionski gen svog oca. U svom prvom WTA finalu, 17-godišnja Beograđanka je savladala dva mjeseca mlađu Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 2:1 (7:5, 6:7, 6:4).

Danilović je u glavni žrijeb upala kao "laki luzer" nakon izgubljenog finala kvalifikacija, a onda je redom rušila sjajne teniserke, među kojima i Njemicu Juliju Gerges, što je prva pobjeda srpske tinejdžerke nad igračicom iz top 10 svjetskog tenisa.

Iako je u sedam dana odigrala isto toliko mečeva, Danilovićevu nije pokolebala ni izgubljena meč lopta na svom servisu u desetom gemu drugog seta.

Ona je pronašla snage da se izbori sa žestokim ritmom, iako je njena protivnica bila neuporedivo odmornija pošto kao domaća teniserka nije igrala kvalifikacije.

Danilovićeva je 187. teniserka, a Potapova 204. a njih dvije su najmlađe finalistkinje u profi tenisu još od Tokija 2005. godine, kada je 16-godišnja Nikol Vondrušova slavila protiv godinu starije Tatjane Golovin.

Danilovićeva i Potapova su prve u svjetskom profi tenisu stigle do finala a da su rođene u ovom milenijumu. Potapova je u Moskvi na River kupu zabilježila i prve WTA pobjede.

Potapova i Danilović zajedno treniraju još od desete godine i dobre su prijateljice.

Olga će za pobjedu dobiti preko 160 hiljada dolara i 280 WTA poena. Nagradni fond turnira Ri9ver kup iz serije Internacional je 750 hiljada dolara!

Bonus video: