Nadal "oduvao" Ferera, Đoković opet bolji od Federera

Španskom teniseru sada je potrebna još jedna pobjeda u Londonu kako bi osigurao prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, ispred Novaka Đokovića
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.11.2013. 23:06h

Rafaela Nadala još pobjeda dijeli od odbrane prvog mjesta na ATP listi za ovu godinu. Španski teniser ima priliku da već SJUTRA (15 časova) protiv Stanislasa Vavrinke ovjeri prvo mjesto.

David Ferer je Nadala savladao u prvom međusobnom duelu 2004. godine i prije tri dana u polufinalu Mastersa u Parizu. Između toga je Nadal slavio 20 puta, a 21. pobjedu protiv zemljaka upisao je juče, i to rutinsku, prepustivši Fereru svega pet gemova (6:3, 6:2), za nešto malo više od sat igre.

"Nikada nije lako protiv Davida Ferera, on je treći igrač svijeta, sjajan igrač sa nevjerovatnom karijerom. Igrao je mnogo bolje u Parizu protiv mene, ali ja sam ovog puta odigrao bolje nego prošle nedjelje i to je važno za moje samopouzdanje. Nemam vremena za odmor, ali energija na ovom stadionu je fantastična i nadam se da ću biti spreman za duel protiv Vavrinke", rekao je Nadal poslije trijumfa nad Fererom.

Nadal je u prvom setu tri puta oduzeo servis protivniku (jednom ga izgubio), u drugom je furiozno stigao do 5:0. Ferer je smanjio na 5:2, ali je onda Nadal završio posao.

"Nisam imao dobar dan, nisam imao dobar osjećaj za igru. Ni fizički, niti psihički nisam bio na potrebnom nivou", rekao je 31-godišnji Ferer.

"Činjenica da je stigao kasnije u London nakon finala Pariza vjerovatno je uticala da nije imao vremena da se adaptira na podlogu koja je ovdje sporija. Ja sam odigrao bolje, bio sam smireniji", kao da je Nadal tražio opravdanje za Ferera.

U još jednoj reprizi polufinala Pariza od prošle sedmice, Novak Đoković je ponovo uzeo mjeru Rodžeru Federeru sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7 (2-7), 6:2, i tako uspješno počeo odbranu trofeja od prošle godine. Upisao je 15. pobjedu u 31. međusobnom meču, i nedostaje mu još trijumf da se izjednači po broju pobjeda sa legendarnim Švajcarcem.

Federer je u prvom setu kod 4:4 imao brejk priliku, ali je promašio čist forhend, a potom i bekhend, pa se Đoković jedva izvukao i poveo sa 5:4. To je dalo krila Novaku koji je u sljedećem gemu, prvi put u meču, odlično riternirao. Jedan bekhend poslao je pod noge Rodžeru i donio dvije vezane brejk/set šanse. Osvajač 17 grend slem titula je dobrim slajs servisom spasao prvu, ali je kod druge poslao forhend u aut, što je Đokoviću donijelo prvi set.

Fedeks je u drugom setu vodio 5:3, Đoković je preokrenuo na 6:5, ali je odluka pala u taj-brejku, u kojem je Švajcarac bio sigurniji, pa je uspio meč da odvede u treći set. U odlučujućem setu, međutim, dileme nije bilo, jer je Đoković protivniku do kraja prepustio svega dva gema...

Na Masters kupu u Londonu, koji se igra za nagradni fond od šest miliona dolara, Đoković sjutra ima dan pauze, a njegov naredni rival u okviru B grupe biće Argentinac Huan Martin del Potro.

Protiv Del Potra, trenutnog petog tenisera svijeta, Đoković je igrao 13 puta i ima skor od 10 pobjeda i tri poraza.

Osim meča Nadala i Vavrinke, sjutra veče (21) se igra i drugi meč grupe A između Ferera i Tomaša Berdiha.

Bonus video: