Serena Vilijams osvojila završni turnir

Serena Vilijams je četvrti put u karijeri osvojila završni turnir sezone, pobijedivši u finalu u Istanbulu Kineskinju Na Li sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:0)
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2013. 19:05h

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je završni turnir sezone u Istanbulu, pobijedivši u finalu Kineskinju Na Li sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:0).

Amerikanka je u 11. međusobnom duelu upisala 10. pobjedu za dva sata i devet minuta igre.

Vilijamsova je tako turnir u Istanbulu završila bez poraza, a ovo joj je bila 11. titula u sezoni.

Kineskinja je u prvom setu Vilijamsovoj oduzela dva servisa i poslije 37 minuta igre došla do prednosti od 1:0, iako je taj dio meča obilježio loš procenat ubačenog prvog servisa Na Li.

Na početku 2. seta viđena je velika borba na servis Amerikanke, koja je tada uspjela da spasi dvije brejk lopte i ipak dođe do prednosti.

Već u narednom gemu Vilijamsova je napravila prvi brejk u meču, Kineskinja je uspjela da uzvrati, međutim, Amerikanka, prva teniserka na WTA rang listi, još jednom je do kraja tog perioda igre oduzela servis i tako došla do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu, Amerikanka je odličnim servisima, kao i sjajnim riternom u potpunosti nadigrala Li, pa je poslije 34 minuta došla do pobjede i titule na završnom turniru sezone.

Bonus video: