Serena nikom ne da ni set

Najbolja teniserka svijeta je pregazila Petru Kvitovu (6:2, 6:3) i zauzela čelnu poziciju u crvenoj grupi WTA šampionata, sa svih šest osvojenih setova i svega 15 izgubljenih gemova
82 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.10.2013. 22:05h

Iako je znala da je već u polufinalu, Serena Vilijams je još jednom demonstrirala moć - najbolja teniserka svijeta je pregazila Petru Kvitovu (6:2, 6:3) i zauzela čelnu poziciju u crvenoj grupi WTA šampionata u Istanbulu, sa svih šest osvojenih setova i svega 15 izgubljenih gemova.

Pitanje osvajača 2. mjesta u toj grupi u direktnom duelu riješiće Kvitova i Angelika Kerber. Njemica poljskog porijekla je lako izašla na kraj sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom (6:2, 6:2), koja je sezonu završila za tri poraza u gradu na dva kontinenta i razočaravajućim skorom protiv ljevorukih teniserki u 2013. godini - samo tri pobjede u devet mečeva.

U bijeloj grupi je otpisana samo Sara Erani, a za dva mjesta u polufinalu boriće se Na Li, Jelena Janković i Viktorija Azarenka. Kineskinja je u najboljoj poziciji, jer je danas protiv Džej Džej upisala drugu pobjedu (6:3, 2:6, 6:3), ali će morati da osvoji makar set protiv Azarenke da bi bila sigurna.

Jankovićevoj, s druge strane, trijumf nad Erani donosi siguran plasman u četiri najbolje...

Možda će do tog meča sve biti riješeno, jer sjutrašnji program otvaraju Li i Azarenka.

Bonus video: