Đoković protiv Del Potra u finalu Šangaja

Drugi reket svijeta je u prvom polufinalu savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.10.2013. 14:23h

Novak Đoković će igrati protiv Argentinca Huana Martina del Porta u finalu Mastersa u Šangaju - drugi reket svijeta je u prvom polufinalu savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5, za sat i 34 minuta igre.

To je Đokovićeva 11. pobjeda u 16 međusobnih duela.

"Izuzetno mi je važno što sam ušao u još jedno finale", rekao je Đoković.

Del Potro je u drugom polufinalu iznenadio Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4, za sat i 46 minuta igre. To je bila prva pobjeda Del Potra protiv Nadala u posljednje četiri godine.

Prvi reket Srbije vodi protiv Del Potra sa 9-3 u međusobnim mečevima.

Što je meča sa Congom tiče, srpski teniser je dobro počeo meč, uz brejk je poveo 3:0, ali je Conga vratio brejka, smanjio na 3:2, ali je Đoković onda naglo podigao nivo igre i do kraja seta bio dominantan.

Conga je u u drugom setu pokušavao da nađe slabu tačku u igri Đokovića, došao na korak od preokreta pošto je poslije vođstva Đokovića od 4:2, uspio da napravi ribrejk za 4:3 i dođe do izjednačenja - 4:4.

Srpski teniser, koji je u međuvremenu, burno reagovao na jednu spornu sudijsku odluku, uspio je da se pribere i ponovo "uzleti", uspijevši drugom meč loptom da stavi tačku na duel.

"Servis mi je bio veoma efikasan i pod kontrolom. Pokušavao sam da "otvorim" teren i da "šetam"' Congu. Znao sam da on voli da gađa iz bekhend uglova, zato sam pokušao da mu to onemogućim", otkrio je Đoković svoju taktiku iz meča sa Congom.

Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.849.445 dolara.

Bonus video: