Đoković i Nadal u polufinalu Šangaja

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Šangaju, pošto je danas u četvrtfinalu pobijedio Francuza Gaela Monfisa sa 2:1 u setovima
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.10.2013. 15:22h

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Šangaju - srpski teniser je danas u četvrtfinalu pobijedio Francuza Gaela Monfisa sa 2:1, po setovima (6:7 (4-7), 6:2, 6:4), poslije skoro dva i po sata igre.

Đoković će sjutra u polufinalu igrati protiv Žoa Vilfreda Conge iz Francuske, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Njemca Florijana Majera 6:3, 6:2. Prvi reket Srbije vodi u međusobnim mečevima sa Congom sa 10:5.

Prva četiri gema prvog seta meča između Đokovića i Monfisa obilježili su brejkovi, ali su od rezultata 2:2, i do kraja seta rivali bili sigurni na svoj servis, te je pobjednik riješen u taj-brejku. I taj-brejk je, kao i cio set, bio neizvjestan, a presudio je samo jedan mini brejk koji je Monfisu donio prednost od 1:0.

Đoković je drugi set igrao mnogo bolje. Na samom početku, u prvom semu je oduzeo servis Francuzu, a onda još jednom u sedmom gemu, što mu je bilo dovoljno da izjednači na 1:1 u setovima.

I Đoković i Monfis su u trećem setu bili sigurni na svoj servis, ne dopustivši protivniku nijednu brejk priliku. Prvi je do prednosti došao Đoković - drugi teniser svijeta, u sedmom gemu (4:3).

Đoković je u devetom gemu, na servis Monfisa, imao priliku da završi meč, ali je Francuz spasao meč-loptu. U desetom gemu Đoković se, sigurnim servisom i bez izgubljenog poena, iskoristivši drugu meč-loptu, plasirao u polufinale turnira u Šangaju.

U polufinalu je iprvi reket svijeta, Rafael Nadal, koji je u dva seta (7:6, 6:1) savladao Švajcarca Stanislava Vavrinku. Nadal će u polufinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potro, koji je pobijedio Španca Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:3.

Bonus video: