Đoković i Nadal u četvrtfinalu Šangaja, Federer ispao

Drugi teniser svijeta je danas rutinski savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.10.2013. 16:35h

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju - drugi teniser svijeta je danas rutinski savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Đoković je u pohodu na odbranu titule u Šangaju nastavio da "gazi" tempom kojim je ostvario pobjednički niz u Pekingu prošle nedjelje, kada je maestralnom igrom u finalu savladao novog prvog tenisera svijeta, Rafaela Nadala.

"Morao sam da igram dugačke poene, jer Fonjini je teniser koji se nalazi u dobroj formi u posljednjih tri-četiri mjeseca. On je dosta talentovan, brzo se kreće i tera te da osvajaš poene. U trenucima kada se meč lomio odigrao sam prave poteze. Bila mi je potrebna pobjeda u dva seta", rekao je Đoković.

Srpski teniser će se za mjesto u polufinalu boriti sa Francuzom Gaelom Monfisom, koji je ranije danas savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

Đoković je dobio svih osam do sada odigranih mečeva sa Monfisom.

U četvrtfinalu je i Rafael Nadal, pošto savladao Argentinca Karlosa Berloka sa 6:1, 7:6 (7:5).

Nadal je u prvom setu prosto "oduvao" Berloka, ali je u nastavku naišao na žestok otpor Argentinca koji je u taj brejku bio nadomak izjednačenja.

Ipak, kod vođstva od 5:2 zadrhtala mu je ruka, što je bilo dovoljno da Španac furiozno završi meč.

Nadal će se u borbi za mjesto u polufinalu sastati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom koji je bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića sa 7:6 (7:2), 6:4.

Bonus video: