Troicki: Sve nade polažem u sudije u Lozani

"Osjećam olakšanje što napokon imamo datum suđenja i što je već sljedeće nedjelje. Puno vremena sam čekao početak suđenja, pokušavao da ostanem skoncentrisan i nastavio sam sa treninzima", rekao je Troicki
2 komentar(a)
Troicki, Foto: Beta AP
Troicki, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.10.2013. 16:08h

Sud za arbitražu u sportu u Lozani (CAS) devetog oktobra raspravljati o žalbi koju je podnio Viktor Troicki, a srpski teniser je rekao danas da se nada da će taj sud oboriti odluku Međunarodne teniske federacije.

"Osjećam olakšanje što napokon imamo datum suđenja i što je već sljedeće nedjelje. Puno vremena sam čekao početak suđenja, pokušavao da ostanem skoncentrisan i nastavio sam sa treninzima", rekao je Troicki.

Troicki je suspendovan na 18 mjeseci jer se nije odazvao na anti-doping kontrolu na Masters turniru u Monte Karlu.

Njega je kontrolor turnira optužio da je odbio da da uzorak krvi za test, dok teniser i njegov trener Džek Rider tvrde da mu je kontrolor rekao da može da preskoči test bez ikakvih posljedica.

"Stvarno se nadam da će oboriti prethodnu odluku. Ništa loše nisam uradio, sem što sam pratio instrukcije anti-doping kontrolora. Čak sam tražio da se doktor dovede u sobu, ali ona je rekla da ona glavna i pokazala mi diplome. Stalno mi je govorila 'ne brini', imao sam povjerenja u nju. Imao je i Džek, koji je bio sa mnom pola vremena koje sam proveo s njom", rekao je on.

"Sve svoje nade polažem u sudije u Lozani. Nadam se da će doći do istine. Ne želim ni da razmišljam o drugačijem ishodu", dodao je Troicki.

Bonus video: