Petković iznenadila Azarenku

U 2. kolu, kćerku nekadašnjeg Dejvis kup reprezentativca SFRJ Zorana Petkovića čeka jedina teniserka koja je dva put osvajala titulu u glavnom gradu Kine, Svetlana Kuznjecova
0 komentar(a)
Andrea Petković, Foto: Beta AP
Andrea Petković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.09.2013. 11:58h

Daleko je od Top 10, gdje je bila prije neugodne povrede, ali je Andrea Petković pokazala da nije zaboravila da igra tenis - Njemica rođena u Tuzli je na startu Premijer WTA turnira u Pekingu iznenadila sada već bivšu šampionku Viktoriju Azarenku (6:4, 2:6, 6:4).

Druga teniserka svijeta je sa sedam uzastopno osvojenih gemova došla do brejka prednosti u 3. setu, ali je Petković smogla snage da uzvrati i upiše jednu od najznačajnijih pobjeda u karijeri.

U 2. kolu turnira koji se igra za nagradni fond od 4,5 miliona dolara, kćerku nekadašnjeg Dejvis kup reprezentativca SFRJ Zorana Petkovića čeka veoma težak zadatak.

Na drugoj strani mreže naći će se jedina teniserka koja je dva put osvajala titulu u glavnom gradu Kine, Svetlana Kuznjecova. Odlična Ruskinja je pregazila Sun Vei Hsijeh (6:1, 6:1).

Osim Azarenke, još neke favoritkinje su zavšile takmičenjeDan ranije, Serena Vilijams je savladala Jelenu Vesnjinu (6:4, 6:2), a Agnješka Radvanska se mučila sa Stefani Fogele (4:6, 6:4, 6:4), dok su Samanta Stosur i Simona Halep ispale od Lucije Šafarove, odnosno Ursule Radvanske.

Jelena Janković je jutros nadvisila Anastasiju Pavljučenkovu (1:6, 6:4, 6:0), dok je Ana Ivanović lakše izašla na kraj sa Flavijom Penetom (7:6, 6:1). I treći reket Srbije je u 3. kolu - Bojana Jovanovski je neočekivano lako porazila Soranu Kirsteu (6:3, 6:2).

U Pekingu je istovremeno počeo i ATP turnir serije 500. Iznenađenje prvog dana priredio je Roberto Bautista-Agut, koji je savladao Grigora Dimitrova (6:4, 6:2), dok je Fabio Fonjini bio bolji od Tomija Robreda (7:5, 4.6, 6:3).

Na teren će sjutra Novak Đoković i Rafael Nadal, čiji su rivali Lukaš Rosol, odnosno Santjago Hiraldo. Kao što je poznato, Nadalu je dovoljno da uđe u finale da bi preuzeo 1. mjesto na ATP listi.

Bonus video: