Čilić: Nisam izmislio povredu

"Želim da podvučem da sam na Vimbldonu imao povredu koljena. Već sam povrijeđen bio prije turnira, a sve se pogoršalo tokom meča prvog kola. Ljekari na turniru su mi pregledali koljeno i prije i nakon meča"
0 komentar(a)
Marin Čilić, Foto: Reuters
Marin Čilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2013. 11:05h

Hrvatski teniser Marin Čilić, kojeg je Međunarodna teniska federacija (ITF) prošle nedjelje suspendovala na devet mjeseci zbog dopinga, reagovao je saopštenjem na spekulacije u medijima da je želio da sakrije probleme i da je zato otkazao nastup na Vimbldonu.

"Iako mi nije dopušteno da komentarišem slučaj dok ne bude završen na Arbitražnom sudu za sport (CAS) htio bih da se osvrnem na neke napise u medijima u kojima se sugerisalo da sam izmislio priču o povredi na Vimbldonu ", kaže u svom pismu Marin Čilić.

On je na turniru u Minhenu dao uzorak urina u kojem je pronađen niketamid, zabranjena supstanca na listi Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Nezavisni sud je utvrdio da je Čilić zabranjenu supstancu uzeo nenamjerno, u tableti glukoze koju je kupio u apoteci.

"Želim da podvučem da sam na Vimbldonu imao povredu koljena. Već sam povrijeđen bio prije turnira, a sve se pogoršalo tokom meča prvog kola. Ljekari na turniru su mi pregledali koljeno i prije i nakon meča. Medicinska dokumentacija koja mi je predana pokazuje da je već tada moje koljeno bilo u lošem stanju i da bih nastavkom igranja rizikovao ozbiljniju povredu", dodaje Čilić.

"Uprkos tome, jako sam želio da igram, jer je to turnir koji mi mnogo znači. Međutim, tada mi je rečeno da postoji mogućnost da bi mi rezultati mogli biti izbrisani zavisno od rješenja mog slučaja i u tom trenutku nije bilo nikakvog smisla da rizikujem još ozbiljniju povredu i istovremeno nekom drugom onemogućim da se plasira daleko na turniru. Stoga sam donio bolnu odluku da se povučem s turnira i prihvatim dobrovoljnu suspenziju dok čekam rješenje slučaja. Ne znam što sam drugo mogao da učinim", nastavlja hrvatski teniser kojem su poništeni svi rezultati, odnosno oduzeti svi bodovi i sve nagrade koje je osvojio počevši od turnira u Minhenu.

"Nadam se da razumijete da nisam mogao da dam nikakvo formalno saopštenje vezano za slučaj zbog osjetljive prirode pravnog postupka", stoji su saopštenju Marina Čilića.

Bonus video: