Budva od ponedjeljka domaćin profesionalnog turnira

Kvalifikacije su na programu danas i sjutra, dok je svečano otvaranje zakazano za ponedjeljak u 19.30 sati
68 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2013. 11:47h

Budva će od 16. do 22. septembra biti domaćin profesionalnog teniskog turnira čiji će nagradni fond biti deset hiljada dolara, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Direktor turnira Dejan Rađenović kazao je da je prijavljen veliki broj takmičarki i da je organizator bio primoran da vrati neke prijave.

"U kvalifikacijama od crnogorskih teniserki naći će se Nikoleta Bulatović, Nina Kalezić, Milica Šljukić, Jasmina Samardžić i Ivana Klać. U glavnom žrijebu je Vladica Babić, dok je Tamara Bojanić dobila vajld kard za nastup na turniru", rekao je je Rađenović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je najbolje rangirana učesnica turnira Slovakinja Karin Morgosova, koja zauzima 417. mjesto na WTA listi najboljih teniserki svijeta.

"Učestvovaće i Austrijanka Nikol Rotman 433. teniserka svijeta, kao i srpske teniserke Tamara Čurović koja je 435. i Milena Špremo koja zauzima 564. mjesto na WTA listi", rekao je Rađenović.

On je istakao da je Babić postavljena za 12. nosoioca turnira.

Rađenović je kazao da su kvalifikacije na programu danas i sjutra, dok je svečano otvaranje zakazano za ponedjeljak u 19.30 sati.

"Turizam i tenis su vezani, a to potvrđuje i naš slogan - Igraj tenis, osjeti Budvu", kazao je Rađenović.

On vjeruje da će Budva još jednom biti dobar domaćin i da će turnir postati tradicionalan.

"Nadam se da će svim učesnicama, a dosta ih je koje dolaze prvi put, svidjeti Budva i da će nam se ponovo vraćati narednih godina", zaključio je rađenović.

Generalni sekretar Teniskog saveza Crne Gore Aleksandar Sekulović podsjetio da će Budva poslije dužeg vremena ponovi biti domaćin profesionalnog turnira.

"Prvi put u crnogorskom tenisu u jednoj godini imamo dva profesionalna turnira. Turniri znače mnogo, ne samo zbog popularizacije tenisa i crnogorskih takmičara, već i zbog turističke afirmacije Budve i Crne Gore", rekao je Sekulović.

Bonus video: