Đokoviću samo set, Nadal novi kralj Njujorka

Španski teniser noćas je zabilježio 22. pobjedu u 37. duelu sa Novakom Đokovićem
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2013. 01:00h

Rafael Nadal je novi "kralj" Njujorka - u meču sa nekoliko, zaista, epskih poena, koji će se dugo pamtiti, španski teniser je drugi put u karijeri osvojio US open (prvu je osvojio 2010.), pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 3:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:4, 6:1, nakon tri sata i 21 minuta igre.

Nadal je potvrdio da je u ovom trenutku u boljoj formi, iako je Đoković u trećem setu, kod vođstva od 2:0, propustio sjajnu priliku da potpuno preuzme kontrolu nad mečom i trasira put ka pobjedi.

Od sredine trećeg seta Nadal je igrao sve bolje, udarao lopticu jače i preciznije, dok je Đoković, koji ima jedan trofej na Flešing Medouzu (i pet finala), pravio suviše grešaka.

Prvi reket svijeta u 3. setu nije iskoristio tri brejk lopte kod 3:3, nije mu bilo dovoljno ni 30:0 na svom servisu kod 5:4. Od tog trenutka je za Nadala bila sve nizbrdica, za 22. pobjedu u 37. duelu sa Đokovićem.

"Ovo je sve vrlo emotivno za mene. Svi u mom timu znaju koliko mi je ovaj meč značio. Uvijek je poseban osjećaj igrati protiv Novaka. Niko ne može da podigne moj nivo igre kao on. Čestitam ti Novače, nevjerovatan si igrač. Siguran sam da ćeš karijeru završiti kao jedan od najboljih tenisera u istoriji", poručio je Španac, koji je osvojio 13. grend slem titula u karijeri, čime je došao na treće mjesto "vječne" liste, iza Rodžera Federera (17) i Pita Samprasa (14).

I pored poraza u finalu, srpski teniser je sačuvao prvo mjesto na ATP rang listi, ali će Nadal sada imati mali zaostatak za Đokovićem.

"Čestitam Rafi i njegovom timu, bio je previše dobar. Zaslužio je da osvoji ovaj trofej. Kada dođe španska kraljica da vas gleda, onda "kapa dolje". Velika privilegija je boriti se za ovaj trofej. Vraćam se sljedeće godine, hvala navijačima na podršci", kazao je Đoković odmah poslije meča.

Najbolji srpski teniser nakon ovog finala neće imati mnogo vremena za predah, pošto ga već u petak očekuju obaveze sa reprezentacijom Srbije protiv Kanade u polufinalu Dejvis kupa.

Galerija

Bonus video: