Serena, teniska boginja

Serena Vilijams je u finalu US opena porazila Viktoriju Azarenku sa 7:5, 6:7 (6:8), 6:1 nakon dva sata i 44 minuta igre
3 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2013. 00:24h

Nije je zadovoljilo što je najstariji broj 1 u istoriji WTA liste, što je osvojila sve što se moglo osvojiti, što je jedina u XXI vijeku držala istovremeno sve četiri najvažnije titule.

Nije je pokolebalo ni to što je hodala po ivici smrti nakon bizarne povrede stopala... Nastavila je da igra tenis najbolje što zna i 18 dana prije svog 32. rođendana osvojila 17. grend slem titulu.

Svi znaju ko je ona - Serena Vilijams. Teniska boginja je u finalu US opena porazila Viktoriju Azarenku sa 7:5, 6:7 (6:8), 6:1 nakon dva sata i 44 minuta igre.

Vilijams, koja sada ima po pet titula na Vimbldonu, Otvorenim prvenstvima SAD i Australije, uz dvije na Rolan Garosu, postala je i najstarija osvajačica trofeja na „Flešing Medouzu”, pošto je Margaret Kort 1973. imala 31 godinu i 55 dana kada je podigla pehar.

Repriza prošlogodišnjeg finala je bila jako izjednačena u prvih 10 gemova, a Bjeloruskinja je čak bila na dva poena od vođstva u setovima pri rezultatu 5:4. Serena je, ipak, dobila pomoć - vjetar je počeo slabije da duva, pa je tamnoputa Amerikanka poput tajfuna vezala pet gemova, a kasnije još jednim brejkom stekla prednost od 4:1.

Ipak, 24-godišnja Bjeloruskinja nije odustajala, već je izjednačila na 5:5, potom opet oduzela servis rivalki za taj-brejk, a onda i iskoristila treću set loptu za 8:6. Nažalost, više nije imala snage...

Prva teniserka planete je osvojila ček vrijedan 2,6 miliona dolara za trijumf, čime je zaradu na turnirima popela na preko 50 miliona „zelembaća”! Dodatni milion je uzela kao najbolja na US open seriji, a Viki je pripalo 1,3.

Galerija

Bonus video: