Robredo isprašio Federera, Nadal prošao

Ovo je prva pobjeda Robreda nad Federerom nakon 10 pobjeda švajcarskog tenisera. Španac će se u četvrtfinalu boriti sa Rafaelom Nadalom
7 komentar(a)
Robredo, Foto: Beta/AP
Robredo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.09.2013. 09:59h

Španski veteran Tomi Robredo priredio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela US Opena, pošto je u osmini finala deklasirao petostrukog šampiona u Njujorku, Rodžera Federera sa 7:6, 6:3, 6:4.

Druga senzacija je izostala, pošto je Rafael Nadal poslije izgubljenog prvog seta pobijedio Filipa Kolšrajbera - 6:7(4), 6:4, 6:3, 6:1.

Federer je na otvaranju prvog seta izgubio servis, pa se vratio na 2:2, a onda ponovio isto kod 5:5. Potom je u taj-brejku kod 3:4 napravio dvije neiznuđene greške.

U drugom je propustio četiri brejk-lopte, a onda ga je Robredo na servisu ostavio bez poena za novi brejk, 5:3, potom i drugi set.

U trećem je Španac izdržao nalete Švajcarca, odbranio čak šest brejk-lopti prije nego što je uzeo Federeru servis za 4:3. Sve je bilo gotovo...

Ovo je prva pobjeda Robreda nad Federerom nakon 10 pobjeda švajcarskog tenisera.

Gaske je nakon ;etiri sata i 44 minuta igre, te velikog preokreta, izbacio Miloša Raonića sa 6:7, 7:6, 2:6, 7:6, 7:5.

Konačno, u četvrtfinale se plasirao i David Ferer, pobjedom nad Jankom Tipsarevićem (7:6, 3:6, 7:5, 7:6).

Za sada su poznata dva para četvrtfinala: Nadal - Robredo i Ferer Gaske.

Večeras će na teren Novak Đoković, koji će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Hjuit / Južni pod uslovom da prethodno eliminiše Granoljersa.

Endi Marej igra sa Istominom, a u četvrtfinalu bi ga čekao Berdih ili Vavrinka.

Bonus video: