Đoković među legendama

Đoković je jedan od samo 25 tenisera koji su bili prvi na ATP listi i jedan od samo 16 tenisera koji su završili godinu na prvom mjestu
75 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.08.2013. 16:21h

Novak Đoković predvodio je teniske legende na obilježavanju 40-godišnjice ATP liste u Njujorku.

Đoković je jedan od samo 25 tenisera koji su bili prvi na ATP listi i jedan od samo 16 tenisera koji su završili godinu na prvom mjestu.

“Biti prvi na svijetu je definitivno najveći cilj svakog sportiste, ne samo tenisera. Kada odrastate, u djetinjstvu, inspirisani ste da pokažete ljubav i strast prema sportu."

"Svakog jutra se budite, vrijedno radite, razvijate se i sve to kako biste postal najbolji na svijetu. U tome nije uspjelo puno igrača i zaista sam počastvovan što sedim ovde sa svim šampionima”, rekao je Đoković koji je u petak stigao i da govori u sjedištu Ujedinjenih nacija.

Osim trenutno najboljeg na svijetu, na proslavi se pojavilo još 18 teniskih šampiona – Ilije Nastase, Džon Njukomb, Džimi Konors, Bjern Borg, Džon Mekinro, Ivan Lendl, Mats Vilander, Stefan Edberg, Džim Kurijer, Marselo Rios, Karlos Moja, Jevgeni Kafeljnikov, Gustavo Kerten, Lejton Hjuit, Huan Karlos Ferero, Endi Rodik, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Rodžer Federer se zahvalio onima koji su pre njega bili najbolji, kao što je njegov idol iz detinjstva Stefan Edberg.

“Meni je bilo važno da imam nekoga na koga ću se ugledati. Znam da su se svi ovde prisutni mnogo žrtvovali da bi bili prvi”, rekao je Federer koji je najduže bio prvi na svetu.

Džon Mekinro pohvalio je Đokovića, Federera i Nadala.

“Ovi momci su na pravi način nastavili tamo gde smo mi stali”, rekao je Mekinro.

Bonus video: