Šarapova privremeno mijenja prezime

Pored obaveznih pravnih procedura, dvadesetšestogodišnja ruska teniserka bi trebalo da dobije dozvolu organizatora US Opena
5 komentar(a)
Šarapova, Foto: Beta/AP
Šarapova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2013. 10:57h

Ruska teniserka Marija Šarapova planira da privremeno promijeni prezime u Šugarpova, kako bi promovisala svoju kompaniju slatkiša, prenijeli su danas mediji.

Šarapova je zahtjev podnijela Vrhovnom sudu u Floridi i ako bude usvojen, tokom predstojećeg US Opena trebalo bi da se preziva - Šugarpova.

Pored obaveznih pravnih procedura, dvadesetšestogodišnja ruska teniserka bi trebalo da dobije dozvolu organizatora US Opena, kako bi njeno novo prezime unijeli u žrijeb turnira.

Šarapova je 2012. godine sa 500.000 dolara osnovala kompaniju slatkiša "Šugarpova." Kompanija proizvodi bombone različitih ukusa, a postoje vrste pod nazivom "koketna" i "obuzeto".

Prema Forbsovoj listi, Šarapova je najplaćenija sportistkinja godine, pošto je između juna 2012. i juna 2013. godine zaradila 29 miliona dolara. Ona je toliko zaradila zahvaljujući nagradama sa turnira i sponzorskih ugovora.

Bonus video: