Nadal opet bolji od Federera

Bila je to 21. pobjeda Nadala u međusobnim duelima sa najuspješnijim teniserom svih vremena, koji je protiv Španca slavio svega 10 puta
12 komentar(a)
Nadal 67, Foto: ATP Tour
Nadal 67, Foto: ATP Tour
Ažurirano: 17.08.2013. 02:01h

Serija sjajnih rezultata Rafaela Nadala na Mastersima se nastavlja - u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju, fenomenalni Španac savladao je prošlogodišnjeg pobjednika i svog velikog rivala Rodžera Federera sa 2:1 u setovima (5:7, 6:4, 6:3).

Bila je to 21. pobjeda Nadala u međusobnim duelima sa najuspješnijim teniserom svih vremena, koji je protiv Španca slavio svega 10 puta.

Ujedno, bila je to treća ovogodišnja pobjeda Nadala nad Federerom.

Za razliku od prethodna dva meča, Švajcarac je ovog puta pružio žestok otpor, ali protiv momka koji je osvojio tri prethodna mastersa, nije mogao do pobjede.

Federer je prvi set odigrao kao u transu, a pri vođstvu od 6:5 napravio je brejk i poveo sa 1:0 u setovima.

Švajcarac je nastavio u istom ritmu i u drugom setu, ali je meč promijenjen iz korijena u 10. gemu tog dijela igre. Naime, Nadal tada uzima brejk i završava set, što mu je dalo neophodnu dozu adrenalina da u trećem setu prikaže sav repertoar.

U tom dijelu igre prvo je uzeo svoj servis, potom napravio brejk, a onda još jedan u kojem je on imao prednost početnog udarca.

Poslije toga Federer se mučio da održi svoj servis i nekako uspijevao u tome, ali Nadal je meč polako privodio kraju. Kada je servirao za pobjedu, poveo je 40:0, Federer izjednačio, a tada ga je napustila i sreća, pa je mreža u dva navrata pomogla njegovom protivniku, što je bilo dovoljno za radost Španca.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha, koji je savladao Endija Mareja.

Šta god dalje napravio, Nadal će drastično smanjiti razliku u bodovima u odnosu na Mareja i prije svega Đokovića, koji će izgubiti 420 bodova zbog poraza u četvrtfinalu od Džona Iznera.

Izner će u drugom polufinalu igrati sa Huan Martinom del Potrom.

Ukoliko prođe u finale, Nadal će preteći Mareja na 2. mjestu ATP liste.

Federer će sa 5. mjesta skliznuti na 7. poziciju.

Bonus video: