Izner šokirao Đokovića, kraj i za Mareja

Izner se u borbi za finale sastaje sa Argentincem Huan Martinom del Potrom koji je pobijedio Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:1
0 komentar(a)
Džon Izner, Foto: Reuters
Džon Izner, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2013. 21:43h

Novak Đoković će morati da sačeka makar još 12 mjeseci da bi eventualno osvojio i deveti, posljednji turnir Masters serije koji mu je nedostaje.

Krivac što je srpskom teniseru i ove godine izmakao Sinsinati zove se Džon Izner, američki div (visok 208 centimatara) koji je pobijedio prvog igrača svijeta sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:5) i tako se plasirao u polufinale ovog tunira.

"Nikada nije lako pobijediti Novaka. Znam koliko mu je bilo stalo da ide na titulu u Sinsinatiju, ali sam zahvaljujući dobrom servisu bio u igri, a onda sam i dočekao njegove greške da bih pobijedio", rekao je Izner, kojem je ovo drugi trijumf u međusobnim duelima protiv Đokovića.

Izner je odigrao fenomenalan meč, a nakon dva sata i 24 minuta borbe je iskoristio drugu meč loptu i ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

"Igrao sam veoma loše, nisam ličio na sebe. I pored toga, imao sam šanse, ali sam pravio dvostruke servis greške i to me je odvelo u poraz. Ovo je sport, idemo dalje - kazao je Đoković.

Amerikanac, koji je u prethodnoj rundi bio bolji od Miloša Raonića, u polufinalu će igrati sa Huan Martinom del Potrom koji je takođe u tri seta eliminisao Rusa Dmitrija Tursunova (6:4, 3:6, 6:1).

"Moj protivnik nije imao šta da izgubi u ovom četvrtfinalu i to se vidjelo u velikom dijelu meča jer je igrao rasterećeno. Sreća pa je i mene krenulo. Zadovoljan sam, osjećam se dobro i mislim da mogu da idem do kraja", istakao je Argentinac.

I dvostruki šampion iz Sinsinatija (2008. i 2011), Endi Marej, završio je nastup u Ohaju.

Britanca je nadigrao Tomaš Berdih sa 2:0 (6:3, 6:4), a naredni protivnik će mu biti Rodžer Federer ili Rafael Nadal - duel dva velikana svjetskog tenisa se igra jedan san iza ponoći.

Kod žena, Jelena Janković se plasirala u polufinale nakon što je bila bolja od Italijanke Roberte Vinći (6:0, 6:4), pa će se sastati sa boljom iz meča Viktorije Azarenke i Karolin Voznjacki.

Drugi polufinalni par čine Serena Vilijams (savladala Simonu Halep) i Na Li kojoj je Agnješka Radvanska predala meč.

Poljakinja je napustila turnir u Sinsinatiju zbog smrti djeda.

Bonus video: