Nadal protiv Federera u četvrtfinalu

Nakon što je Federer juče popodne eliminisao Tomija Hasa u tri seta, pravo na "klasik" izborio je Nadal rano jutros po našem vremenu, savladavši Grigora Dimitrova sa 6:2, 5:7, 6:2
3 komentar(a)
Nadal 67, Foto: ATP Tour
Nadal 67, Foto: ATP Tour
Ažurirano: 16.08.2013. 08:49h

U četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju jedan protiv drugog igraće Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Nakon što je Federer juče popodne eliminisao Tomija Hasa u tri seta, pravo na "klasik" izborio je Nadal rano jutros po našem vremenu, savladavši Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima (6:2, 5:7, 6:2).

"Uvijek je poseban osjećaj igrati protiv Rodžera. Imamo posebnu istoriju međusobnih duela, a ovog puta igraćemo u četvrtfinalu. Poseban je osjećaj, jer igram protiv posebnog igrača. Naši mečevi uvijek su bili nešto posebno. Ali, predstojeći nije finale, ipak je riječ o četvrtfinalu", kazao je Nadal.

Iako je poslije prvog seta izgledalo da će Nadal bvrlo brzo i lako okončati meč, Dimitrov je u drugom zaigrao neuporedivo bolje i agresivnije, a taj dio igre prelomio je u 12. gemu, kada je oduzeo servis protivniku.

Ipak, Nadal se već u sljedećem gemu, na startu 3. seta, revanširao i oduzeo servis Dimitrovu, a potom set rutinski, ali ipak uz dosta borbe, priveo kraju.

Parovi četvrtfinala:

Novak Đoković - Džon Izner

Endi Marej - Tomaš Berdih

Huan Martin del Potro - Dmitrij Tursunov

Rafael Nadal - Rodžer Federer

Bonus video: