Nadal bolji od Đokovića

Nadal je dobio prvi set sa 6:4, Đoković drugi sa 6:3, da bi španski teniser u taj-brejku trećeg seta slavio sa 7-2
0 komentar(a)
Nadal 87, Foto: REUTERS
Nadal 87, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.08.2013. 03:14h

U finalu Mastersa u Montrealu večeras od 21 sat po našem vremenu igraće Rafael Nadal i Miloš Raonić.

Nadal je rano jutros po našem vremenu, poslije 2 sata i 28 minuta velike borbe, savladao Novaka Đokovića sa 6:4, 3:6 i 7:6 (7-2).

Momak rođen u Manakoru, koji trenutno zauzima 4. mjesto na ATP listi, tako je poboljšao fantastičan skor u ovoj godini, jer se plasirao u finale na 10 od 11 turnira na kojima je učestvovao (trijumfovao na sedam, izgubio dva, samo na Vimbldonu ispao u 1. kolu). Ukupan skor ove godine mu je 43 pobjede i tri poraza.

U međusobnim mečevima Nadal protiv Đokovića sada vodi 20:15.

Porazom u polufinalu, Đoković, koji je trijumfovao prethodne dvije godine, nije došao u priliku da izjednači rekord Ivana Lendla, koji je u Kanadi slavio tri puta uzastopno.

Meč sa Nadalom počeo je loše po prvog tenisera svijeta, koji je u prvom gemu napravio dvije dvostruke servis greške, izgubio taj gem a kasnije još jedan na svoj servis. Đoković je jedan brejk vratio, ali to nije bilo dovoljno. Nadal ga je dobio sa 6:4, uz pet dvostrukih servis grešaka protivnika.

U drugom setu potpuno druga slika. Đokoviću je sve polazilo za rukom, ali je za odlučujući brejk morao da čeka do osmog gema. Kada ga je osvojio, set je priveo kraju (6:3) i izjednačio.

U drugoj su obojica igrača prikazala atomski tenis, uz više ili manje muke osvajali su gemove na svoj servis, a onda je Nadal u taj-brejku ubacio u veću brzinu. Poveo je sa 6:0 i iskoristio treću meč loptu.

Na kraju Đoković je imao više vinera (27:21), ali i neiznuđenih greški (44:35), kao i dvostrukih servis greški (7:1).

Bonus video: