Đoković protiv Nadala u polufinalu turnira u Montrealu

Za samo 52 minuta, najbolji igrač na svijetu je završio posao protiv Rišara Gaskea uz svega tri izgubljena gema (6:1, 6:2)
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.08.2013. 06:29h

Izgleda da je mučenje protiv Denisa Istjomna bila dobra opomena za Novaka Đokovića, jer se publika u Montrealu u duelu protiv Rišara Gaske gledala pravo lice srpskog tenisera.

Za samo 52 minuta, najbolji igrač na svijetu je završio posao protiv Francuza uz svega tri izgubljena gema (6:1, 6:2).

Za razliku od meča sa Uzbekistancem, kada je imao 34 neiznuđene greške, protiv Francuza ih je bilo skoro tri puta manje (14) uz 52 vinera i 80 odsto ubačenog prvog servisa.

"Danas sam bio odličan u praktično svim aspektima igre. Pokušao sam da diktiram situaciju na terenu od početka meča, da kontrolišem poene. Mislim da sam to zaista dobro radio. Servis me je odlično služio, bio sam veoma efikasan, sa visokim procentom prvog servisa, dosta asova i brzih poena. To je svakako nešto što mi daje samopouzdanje“, istakao je Đoković nakon meča.

Njegov rival u polufinalu Rodžers kupa biće Rafael Nadal, koji je prema očekivanjima, za 79 minuta slavio u duelu sa Australijancem Marinka Matoševića, 105. igračem na ATP listi, sa 6:2, 6:4.

Španac je bio perfektan, osvojio je 82 odsto poena na prvi servis.

Biće ovo 36. međusobni duelu Đokovića i Nadala, a španski teniser ima pet pobjeda više (20-15).

Njih dvojica će na terenu u noći između subote i nedelje u dva sata iza ponoći po našem vremenu.

Prije njih igraće dva Kanađanina - Miloš Raonić i Vacek Pospišil.

Bonus video: