Stosur osvojila turnir u Karlsbadu

To je četvrta WTA titula u karijeri za 11. teniserku svijeta i prva od 2011. godine, kada je trijumfovala na US openu.
0 komentar(a)
Samanta Stosur, Foto: Beta AP
Samanta Stosur, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.08.2013. 09:20h

Australijska teniserka Samanta Stosur osvojila je turnir u Karlsbadu pošto je danas u finalu pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3).

Interesantno, to je tek prva pobjeda za Stosur u devet međusobnih mečeva Stosur protiv Azarenke, a u prethodnih osam osvojila je ukupno dva seta!

Konačno je srušila tu neugodnu tradiciju pri čemu je došla i do prve velike titule još od 2011. godine kada je trijumfovala na Otvorenom prvenstvu SAD, ukupno 4. u karijeri.

"Ova pobjeda je veliki podsticaj. Skoro cijele godine nisam imala dobre rezultate, pa mislim da ću ovom pobjedom sa mnogo samopouzdanja ući u drugi dio sezone i dočekati posljednji grend slem", rekla je Stosur poslije meča.

Stosur je učestvovala na turniru u Karlsbadu pošto je tražila od organizatora specijalnu pozivnicu, nakon što je takmičenje na turniru u Stenfordu završila u prvom kolu.

Za pobjedu u Karlsbadu, Stosur je zaradila ček na 125.000 dolara, pri čemu je osvojila i 470 WTA bodova, dok je poražena Azarenka inkasirala 68.200 dolara i 320 poena.

Azarenka je saopštila da se neće takmičiti na predstojećem Rodžers kupu u Torontu zbog povrede leđa.

"Razočarana sam što neću igrati u Torontu, pošto je to veoma važan turnir. Žao mi je zbog mojih navijača u Kanadi, pokušaću da ozdravim što prije i vratim se na teren", rekla je Azarenka, koja je bila prvi nosilac na tuniru u Karlsbadu.

Bonus video: