Mareja treba odlikovati titulom ser

Dio medija se poigrao i s brojkama, pa tako nije prošlo neprimijećeno kako je Marej slavio sedmog dana u sedmici, sedmog dana u sedmom mjesecu nakon 77 godina čekanja
7 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.07.2013. 11:48h

Trijumf Endija Mareja na Vimbldonu izazvao je erupciju oduševljenja širom Velike Britanije, a vodeći ostrvski mediji smatraju da bi škotskog tenisera trebalo odlikovati titulom viteza.

Marej je pobjedom protiv Đokovića postao prvi britanski pobjednik na londonskoj travi nakon Freda Perija, kojem je to uspjelo 1936. godine.

„Ustani ser Endrju, viteže Svetog grala”, stoji na naslovnici „Tajmsa”.

„Dejli mejl” je u tekstu pod naslovom „Marej veličanstveni” naglasio kako su Endijev trijumf s tribina pratili britanski premijer Dejvid Kameron, brojne holivudske zvijezde kao što su Džerard Batler i Bradli Kuper, nezaobilazni Dejvid i Viktorija Bekam, kao i Vejn Runi.

„Dejli miror” slavi novog britanskog junaka u tekstu pod naslovom „Istorija u njegovim rukama”, dok je „Telegraf” efektno izvukao naslov „Marej - prvi Britanac koji je osvojio Vimbldon u kratkim pantalonama”!

Dio medija se poigrao i s brojkama, pa tako nije prošlo neprimijećeno kako je Marej slavio sedmog dana u sedmici, sedmog dana u sedmom mjesecu nakon 77 godina čekanja.

„Prvak”, „Veliki Britanac”, „Napokon”, „Veliki Marej# samo su neki od naslova koji su preplavili britansku štampu.

Bonus video: