U BUDIMPEŠTI

Danka Kovinić na prvom WTA turniru

Mlada Novljanka će igrati na Gran priju u Budimpešti, čiji je nagradni fond 235 hiljada dolara
67 pregleda 2 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Vesko Belojević
Danka Kovinić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.07.2013. 20:08h

Odlični rezultati u posljednjih 20-ak dana (titule na turnirima u švedskim gradovima Istadu i Kristijenhamu) i četvrtfinale u poljskom Turovu, otvorili su vrata elite Danki Kovinić - najbolja crnogorska teniserka u Budimpešti će nastupiti na prvom WTA turniru u karijeri!

Mlada Novljanka će igrati na Gran priju u Budimpešti, čiji je nagradni fond 235 hiljada dolara. Danka će u 1. kolu igrati sa Britankom rođenom u Australiji, Johanom Kontom, čiji su roditelji emigrirali na najmanji kontinent baš iz Mađarske. Konta je 137. na WTA listi, a na Vimbldonu je nastupila sa vajld-kartom i izgubila u 1. kolu od Jelene Janković (6:2, 7:5).

Ukoliko Danka uradi isto što i njena svojevrsna mentorka na Vimbldonu, u 2. kolu bi se vjerovatno sastala sa prvom kosturašicom Lucijom Šafarovom, koja se na startu sastaje sa Ruskinjom Valerijom Solovjevom.

Čehinja je trenutno 30. na WTA listi, a u glavnom gradu Mađarske učestvuju i Aliz Korne (31), Simona Halep (32), Anika Bek (54), Johana Larson (63)... U prethodne dvije godine, pehar u Budimpešti su osvajale Italijanke Sara Erani i Roberta Vinći.