Bartoli osvojila Vimbldon

Ovo je prva grend slem titula za francusku teniserku, prvi trofej u sezoni, osmi ukupno u karijeri
9 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2013. 15:00h

Marion Bartoli je pobjednica ovogodišnjeg Vimbldona - do prve titule na grend slem turnirima (poslije jednog finala i jednog polufinala), francuska teniserka je u finalu savladala Njemicu Sabine Lisicki ubjedljivo 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Bartoli je mogla i ubjedljivije do pobjede, jer je imala tri meč lopte na 5:1 u drugom setu, ali je Lisicki uspjela da ih spasi, potom oduzme servis protivnici, a onda smanji i na 4:5.

Ipak, 28-godišnja Bartoli je sačuvala živce i na svoj servis, sa nulom, završila svu priču u ovom finalu.

Ujedno, to je prvi trofej Bartoli ove godine, osmi u karijeri, a drugi put je u pet međusobnih mečeva savladala Lisicki, i revanširala se Njemici, s kamatom, za posljednji poraz upravo na Vimbldonu, u četvrtfinalu 2011. godine...

Bartoli je do finala Vimbldona stigla pobjedama nad Elinom Svitolinom, Kristinom Mekhejl, Kamilom Đorđi, Karin Knap, Sloun Stivens i Kirsten Flipkens.

"Nisam mogla ni da sanjam da ću postati šampion Vimbldona asom. Dugo sam radila na svom servisu i čuvala sam ga za kraj, kada je najvažnije. Moj tata, koji je sada ovdje sa mnom, mnogo mi znači. Danas je rođendan i Ameli Morezmo. Srećan rođendan, djevojko", rekla je uzbuđena Bartolijeva poslije meča.

"Da mi je neko rekao kada sam počela takmičenje ovdje na terenu broj 14 da ću na kraju biti šampion, pomislila bih da je to nemoguće. Sanjala sam o ovome od kada sam imala šest godina", dodala je ona.

Finale trećeg grend slema sezone u muškoj konkurenciji na programu je sjutra od 15 sati, a sastaju se prvi teniser svijeta Novak Đoković i Britanac Endi Marej.

Galerija

Bonus video: