Đoković: Jedan od najboljih mečeva

"Spremao sam se za pet setova, to sam i očekivao. Nivo tenisa je bio veoma visok", rekao je Novak Đoković
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.07.2013. 18:08h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da mu je današnje polufinale Vimbldona protiv Huana Martina del Potra jedan od najboljih mečeva u karijeri, a istakao je da će tek sjutra razmišljati o finalu i da želi da uživa u pobjedi.

"Ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam igrao, kao i jedan od najuzbudljivijih. Bio je jako neizvjestan meč, niko nije mogao da napravi razliku i odvoji se", rekao je Đoković odmah nakon meča.

Đoković je u četvrtom setu imao dvije meč lopte, ali je Del Potro uspio da ih spase i izbori peti set.

"Zato je on grend slem šampion i plasman mu je u vrhu. Uvijek u teškoj situaciji pronađe rješenje. Ne mislim da sam igrao loše kod te dvije meč lopte. On se fenomenalno borio i svaka mu čast na tome", rekao je Đoković.

Srpski reprezentativac kazao je da je bio razočaran kada je izgubio četvrti set, ali je dodao i da se spremao za pet setova.

"Bio sam razočaran poslije četvrtog seta. Bilo je mnogo prilika koje nisam iskoristio. Kao što sam rekao, svaka mu čast i čestitam mu na borbi. Spremao sam se za pet setova, to sam i očekivao. Nivo tenisa je bio veoma visok", rekao je Đoković.

U finalu ga čeka pobjednik meča Endi Marej – Ježi Janovič.

"Želim danas samo da uživam u ovoj pobjedi, a sjutra ću da počnem da razmišljam o finalu. Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih mečeva i definitivno najuzbudljiviji na Vimbldonu. Počastvovan sam da sam iz njega izašao kao pobjednik", rekao je Đoković.

Bonus video: