Lisicki i Radvanjska za finale, ispala Kvitova

Njemici, koja je juče priredila najveće iznenađenje turnira eliminisavši Serenu Vilijamas, za trijumf protiv Kanepi bila su potrebna 64 minuta
0 komentar(a)
Lisicki, Foto: Beta/AP
Lisicki, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.07.2013. 18:26h

U polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona igraće samo jedna igračica iz Top 10, Njemica Sabine Lisicki, epilog je današnjih četvrtfinalnih mečeva.

Iznenađenje dana priredila je Belgijanka Kirsten Flipkens, koja je izbacila osmu kosturašicu, Čehinju Petru Kvitovu, pobjednicu Vimbldona iz 2001. godine, sa 4:6, 6:3, 6:4.

U polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona igraće samo jedna igračica iz Top 10, Poljakinja Agnješka Radvanjska, epilog je četvrtfinalnih mečeva.

Iznenađenje današnjeg dana priredila je juniorska šampionka Vimbldona iz 2003. godine, Belgijanka Kirsten Flipkens, koja je izbacila osmu kosturašicu, Čehinju Petru Kvitovu, pobjednicu Vimbldona iz 2001. godine, sa 4:6, 6:3, 6:4, i samo popravila svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima.

"Ovo je smiješno! Prošle godine nijesam, čak, uspjela da uđem ni u kvalifikacije. A šta reći za ovo polufinale", skoro bez riječi je bila 27-godišnja Flipkens, popularna Fliper, koja protiv Kvitove imala samo pet neiznuđenih grešaka.

Kvitova je nakon osvojenog prvog seta pala u nastavku. Kod 5:2 u drugom setu tražila je medinski tajm-aut da joj se izmjeri temperatura. Nastavila je meč, ali nije uspjela da se odupre Flipkens.

Belgijanka će u polufinalu igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli, poražene finalistkinje Vimbldona iz 2007, koja je u dva seta (6:4, 7:5) savladala Amerikanku Sloun Stivens.

U drugom polufinalu sastaće se njemačka teniserka Sabine Lisicki i Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Dan nakon što je priredila najveće iznenađenje turnira, eliminisavši Serenu Vilijams, Lisicki se po drugi put u karijeri plasirala se u polufinale, pošto je u četvrtfinalu savladala Estonku Kaju Kanepi (46. na WTA listi) sa 6:3, 6:3, za svega 65 minuta.

"Idem od meča do meča. Tako sam radila od početka, to ću i nastaviti", ne želi da razmišlja dalje od polufinala Lisicki.

Lisicki će u polufinalu igrati protiv Agnješke Radvanjske, koja je je u četvrtfinalu slavila protiv Kineskinje Na Li sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:2). Četvrta nositeljka na trećem grend slemu sezone do svog drugog polufinala na Vimbldonu došla je za 163 minuta igre.

Meč između Radvanjske i Li obilježio je veliki broj brejkova na obje strane, kao i 40 neiznuđenih grešaka Kineskinje.

Prvi set okončan je posle taj-brejka u kom je četvrta teniserka svijeta napravila četiri mini brejka, dok je Li to triput pošlo za rukom (7:5).

Radvanjska je u drugom setu imala brejk prednosti (3:1), ali je Kineskinja u finišu tog perioda igre dvaput uspela da oduzme servis Poljakinji, što joj je bilo dovoljno da dođe do izjednačenja u setovima.

U trećem setu Radvanjska je dvaput oduzela servis Kineskinji, što joj je omogućilo da bez mnogo muke dođe do svog drugog uzastopnog polufinala Vimbldona.

Turnir u Londonu igra se za nagradni fond od 22,5 miliona funti.

Bonus video: