Šarapova izgubila od kvalifikantkinje

Ruska teniserka Marija Šarapova je završila nastup na Vimbldonu, pošto je u drugom kolu izgubila od kvalifikantkinje, Portugalke Mišel Laršer de Brito sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4
0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.06.2013. 22:08h

Iznenađenja nijesu izostala ni kod dama - ruska teniserka Marija Šarapova je završila nastup na Vimbldonu, pošto je u drugom kolu izgubila od kvalifikantkinje, Portugalke Mišel Laršer de Brito sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

"Pokušala sam da ostanem mirna. Igrala sam veoma dobro, i razmišljala sam da ću ukoliko još malo izdržim možda i pobijediti. Kada sam prošla kvalifikacije bila sam prilično srećna, a sada sam u trećem kolu što je nevjerovatno", rekla je De Brito, 131. na WTA listi, koja će u trećem kolu Vimbldona igrati protiv Italijanke Karin Knap, 104. igračice svijeta.

Knap je, takođe, priredila iznenađenje, savladavši Lusi Safarovu sa 4:6, 6:4, 6:4.

Eliminisana je i deveta kosturašica, Dankinja Karolina Voznijacki, koju je savladala Čehinja Petra Čehovska (196. na WTA listi) sa 6:3, 6:3.

Senzacionalan poraz Šarapove, trenutno treće teniserke svijeta i treća kosturašica, uslijedio je samo nekoliko sati nakon što se druga igračica svijeta i drugi nosilac, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, povukla sa turnira zbog povrede koljena, nekoliko minuta prije početka meča protiv Flavije Penete. Odustala je i Jaroslava Švedova...

U drugom kolu stale su i srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković. Ivanović je izgubila od 19-godišnje Kanađanke Eženi Bušar sa 6:3, 6:3. Prije trećeg kola Ana nije ispala još od Rolan Garosa 2011. godine, a sada je bolja od nje bila 66. teniserka svijeta.

Janković je izgubili srpski duel od Vesne Dolonc sa 7:5, 6:2. Dolonc je ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Bonus video: