Njemac Braun eliminisao Hjuita, kraj za Ivanović

Braunu je plasman u treće kolo Vimbldona ujedno i najveći uspjeh u karijeri na grend slem turnirima, jer je do sada samo igrao drugu rundu na US openu 2010
2 komentar(a)
Dastin Braun, Foto: Reuters
Dastin Braun, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2013. 14:02h

Bivši šampion Vimbldona je završio turnir već u drugom kolu – Lejtona Hjuita je na tribine poslao anonimni Dastin Braun koji je pobijedio sa 3:1.

Njemac, porijeklom Jamajčanin, slavio je u četiri seta protiv Australijanca nakon što je odigrao spektakularan tenis.

Braunu je plasman u treće kolo Vimbldona ujedno i najveći uspjeh u karijeri na grend slem turnirima, jer je do sada samo igrao drugu rundu na US openu 2010.

On ima 28 godina, nijedom u karijeri nije osvojio turnir, a trenutno je 189. Igrač na ATP listi.

Viktor Troicki je u tri seta savladao Rusa Andreja Kuznjecova, a današnji program su obilježila odustajanja zbog povreda – Don Izner je predao meč Francuzu Adrijanu Manarinu, a isto je uradio Radek Štepanek protiv Jiržija Janovica.

Takođe, od turnira se oprostila i Viktorija Azarenka koja je predala meč bez borbe Flaviji Peneti. Razlog odustajanja Bjeloruskinje je povreda koljena još iz prvog kola.

Ana Ivanović nije imala problema sa povredom, ali je glatko izgubila od Oženi Bušar - 19-godišnja Kanađanka je slavila u dva seta (6:3, 6:3) i plasirala se u treće kolo.

Bušar je, inače, prošle godine osvojila Vimbldon juniorskoj konkurenciji.

Ona će u narednom kolu igrati sa Karlom Suares-Navarom koja je izbacila Hrvaticu Mirjanu Lučić-Baroni (1:6, 6:3, 6:3).

Bonus video: