Federer mora da mijenja patike

Pravila na Vimbldonu nalažu da oprema u kojoj teniseri igraju mora da bude skoro potpuno bijela, a đon Federerovih patika narandžaste boje se kosi sa kodeksom oblačenja
12 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.06.2013. 10:44h

Rodžer Federer mora da mijenja opremu na Vimbldonu - organizatori ovog grend slema su Švajcarcu poručili da će u narednom meču na teren morati da izađe u drugim patikama.

Pravila na Vimbldonu nalažu da oprema u kojoj teniseri igraju mora da bude skoro potpuno bijela, a đon Federerovih patika narandžaste boje se kosi sa kodeksom oblačenja.

Kako prenosi "Dejli mejl", čelnici nisu bili spremni da Fedeksu progledaju kroz prste, pa će danas protiv Sergeja Stahovskog morati da improvizuje.

Pravila nalažu da su proizvođači opreme dužni da dostave modele opreme na inspekciju 90 dana prije početka turnira, ali patike se ne kontrolišu pa je zato i dovelo do zabune.

Ovo nije prvi put da igrači budu opomenuti za nepoštovanje pravila oblačenja.

Najpoznatiji su primjeri Ane Kurnjikove iz 2002. godine kada je na zagrijavanje izašla u crnom šortsu, pa je organizator tražio da se presvuče, što je Ruskinja i učinila.

Korak dalje je otišao jedan od najboljih igrača svih vremena Andre Agasi koji je u periodu od 1988. do 1990. bojkotovao Vimbldon upravo zbog strogih pravila oblačenja.

Bonus video: