Đoković bez napora do drugog kola

Najbolji teniser svijeta je u prvom kolu savladao Njemca Florijana Majera u tri seta - 6:3, 7:5, 6:4, nakon skoro dva sata igre
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.06.2013. 16:07h

Novak Đoković vrlo lako se plasirao u drugo kolo grend slem turnira u Vimbldonu - najbolji teniser svijeta je u prvom kolu savladao Njemca Florijana Majera u tri seta - 6:3, 7:5, 6:4, nakon skoro dva sata igre.

Srpski teniser od početka duela kontrolisao je situaciju na terenu, Majer se trudio koliko je mogao, međutim, nedovoljno da se ozbiljnije suprotstavi glavnom favoritu turnira.

Bila je to četvrta pobjeda Đokovića protiv trenutno 33. tenisera svijeta u isto toliko međusobnih susreta.

"Ovo mi je prvi meč na travi, prvi na Vimbldonu, na najvećem turniru svijeta. Za prvo kolo je Majer malo nezgodan protivnik, sa raznovrsnim udarcima i njegova igra je dosta dobra za travu. Za prvo kolo i za meč na travi sam zadovoljan... Ima nekoliko stvari koje bi trebalo da popravim kao što je servis", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković u drugom kolu čeka boljeg iz duela u kojem se kasnije danas sastaju Amerikanci Bobi Rejnolds i Stiv Džonson.

Na molbu novinara, Đoković je prokomentarisao i iznenađujući poraz Rafaela Nadala od Stiva Darsisa.

"Sve čestitke Darisu. Bio je to odličan meč. Važne i velike poene je dobijao Darsis... Sve se to dešava, naročito kad dolazite sa šljake na travu, a Rafa nije igrao nijedan meč na travi. U svakom slučaju, to je veliko iznenađenje. To je sport, ne možete uvijek da pobeđujete", rekao je prvi teniser svijeta.

Bonus video: