Šok: Nadal eliminisan od Darsisa!

Trenutno 135. igrač na ATP listi je nadigrao Španca sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:4) i režirao jednu od najvećih senzacija na ovom grend slemu
37 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2013. 17:37h

Čudo se dogodilo na Vimbldonu već prvog dana - Rafael Nadal pakuje kofere nakon što mu je mjeru uzeo Belgijanac Stiv Darsis!

Trenutno 135. igrač na ATP listi je nadigrao Španca sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:4) i režirao jednu od najvećih senzacija na ovom grend slemu.

Nadal je, s druge strane, dokazao da na Vimbldonu može da izgubi od svakog jer je prošle godine eliminisan još u drugom kolu. Tada je od Rafe bolji bio Lukaš Rosol.

"Rafa nije igrao svoj ​​najbolji meč ovdje. Samo sam pokušavao da igram svoju igru, da izlazim na mrežu... Uvijek sam igrao dobro na travi, možda ne na Vimbldonu, ali sada imam razlog da slavim", rekao je Darsis.

Belgijanac je postao prvi igrač koji je Nadala eliminisao već u prvom kolu na grend slemu.

Dvadesetdevetogodišnji teniser iz Liježa, koji u karijeru ima samo dvije ATP titule, najbolji rezultat na velikom turniru je ostvario na Rolan Garosu, i to 2011. godine.

"Dao sam sve od sebe, sve vrijeme sam imao šansu, ali nisam pronašao način i da je iskoristim. Sve je drugačije na travi, nije lako prilagoditi se. Moje koljeno? Sada nije pravo vrijeme da pričam o tome, prvo moram da čestitam protivniku. Nije tragedija što sam izgubio, ovo je sport", kazao je Nadal.

Galerija

Bonus video: