Nadal: Federer udaljen svjetlosnim godinama od mene

"Trenutno je Federer svjetlosnim godinama udaljen od mene i njegovo dostignuće je nešto o čemu sada ne razmišljam", rekao je Nadal u intervjuu za "Marku"
50 pregleda 11 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2013. 09:57h

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je pred njim dug put da dostigne Švajcarca Rodžera Federera, koji je do sada osvojio 17 gren slem titula.

Nekadašnji prvi reket svijeta koji je u nedjelju odbranio titulu na Rolan Garosu u karijeri je sakupio 12 gren slemova, uključujući trofeje sa Vimbldoba, US Opena i Australijen Opena.

"Trenutno je Federer svjetlosnim godinama udaljen od mene i njegovo dostignuće je nešto o čemu sada ne razmišljam", rekao je Nadal u intervjuu za "Marku".

Nadal je osvojio osmu titulu u karijeri na Rolan Garosu i sedmu od povratka na teren u februaru, posle sedmomjesečne pauze zbog povrede koljena.

"Tim, porodica i prijatelji su bili uz mene i u dobrim i u lošim vremenima i upravo su oni ključni u mojoj karijeri", rekao je Nadal na pitanje kako je osvojio 12 gren slem titula do sada.

Španski teniser je dodao da mu osjećaj da je voljen u Španiji i širom svijeta takođe stvara dodatnu energiju kojom postiže uspjehe.

Bonus video: