Nadal: Mogao bih da završim godinu na 1. mjestu

„Imamo još šest mjeseci. Mogao bih ponovo da budem prvi na svijetu ako nastavim da igram na ovom nivou i ako me poštede povrede”, rekao je Nadal
10 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2013. 12:55h

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da bi godinu mogao da završi na prvom mjestu, iako je na danas objavljenoj ATP listi peti.

Osvajač 12 grend slem titula će do kraja godine braniti samo 90 bodova, pošto je veći dio prošle sezone propustio zbog povrede koljena.

„Imamo još šest mjeseci. Mogao bih ponovo da budem prvi na svijetu ako nastavim da igram na ovom nivou i ako me poštede povrede”.

„Ali, to nije 100 odsto sigurno. Ako želite da budete prvi, morate da igrate tokom cijele sezone. Morate da igrate dobro, pošto su i drugi igrači dobri”.

„Moram da osvajam mnogo bodova ako želim da mi se ukaže šansa da budem prvi teniser svijeta na kraju sezone”, dodao je španski teniser.

Nadal je odlučio da odustane od turnira u Haleu, pa će tako promijeniti plan priprema za Vimbldon.

„Nadam se da ću biti spreman za Vimbldon. Neću igrati mnogo prije toga, što uopšte nije idealna situacija pred grend slem kakav je Vimbldon, koji se igra na travi i uslovi su potpuno drugačiji. Ali ako prođete prvih nekoliko kola, situacija se mijenja”, dodao je on.

Stric i trener petog tenisera svijeta, Toni Nadal, rekao je da mnogi igrači na travi mogu da pobijede Rafaela Nadala.

„On može da osvoji Vimbldon, ali to mogu da urade i Đoković, Federer ili Marej. Na Vimbldonu mnogi mogu da ga pobijede, jer loptica ide brže i teže je kontrolisati”, rekao je Toni Nadal.

Bonus video: