Serena Vilijams nova kraljica Rolan Garosa

Na putu do titule, mlađa od sestara Vilijams je izgubila samo jedan set, u četvrtfinalu od Ruskinje Svetlane Kuznjecove
3 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2013. 15:31h

Serena Vilijams je nova kraljica Rolan Garosa - američka teniserka je danas u finalu savladala Ruskinju Mariju Šarapovu 2:0, po setovima 6:4, 6:4, nakon sat i 46 minuta igre.

Za Serenu je to druga titula na Rolan Garosu, nakon one iz 2002. godine, a ukupno 16. singl grend slem titula u karijeri.

Na putu do titule, mlađa od sestara Vilijams je izgubila samo jedan set, u četvrtfinalu od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

"Bilo je veoma teško danas, ali sam uspjela da pobijedim, nakon 11 godina. Presrećna sam, obožavam Pariz, obožavam ovaj turnir, pokušaću ponovo da ga osvojim", kazala je nakon meča na francuskom jeziku Serena Vilijams.

Šarapova nije uspjela da odbrani titulu od prošle godine, a ostala na četiri osvojena grend slem trofeja.

"Imala sam odličan turnir, u finalu sam igrala protiv velike šampionke. Serena je bila sjajna, čestitam joj na pobjedi. Na ovom terenu imam toliko sjajnih sjećanja, prošle godine sam osvojila turnir, a igrati ponovo u finalu je posebna stvar. Vratiću se naredne godine i pokušati da trijumfujem", rekla je Marija Šarapova.

Šarapova je dobro počela finale, napravila brejk, povela 2:0, ali je onda Serena sa dva brejka preokrenula na 4:2. Šarapova je uzvratila, iznednačila na 4:4, ali tu i stala. Novim brejkom, Amerikanka je uspjela da privede set kraju.

U drugom setu viđen je samo jedan brejk, uzela ga je Serena za vođstvo od 2:1 i tu prednost je sačuvala do kraja seta, odnosno meča...

U muškoj konkurenciji za trofej će sjutra igrati Španci Rafael Nadal i David Ferer.

Galerija

Bonus video: