Okršaj Đokovića i Nadala u polufinalu

u polufinalu će se sastati Novak Đoković i Rafael Nadal, koji su posao u četvrtfinalu odradili u tri seta.
67 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.06.2013. 17:10h

Još kada je 24. maja obavljen žrijeb, čekao se ovaj duel – Novak Đoković i Rafael Nadal u međusobnom okršaju u polufinalu odlučivaće o finalisti Rolan Garosa. Obojica tenisera su posao u četvrtfinalu završili u tri seta, pa će u finalu prije finala riješiti pitanje ko će biti glavni favorit u finalu protiv boljeg iz drugog polufinala između Španca Davida Ferera i Francuza Žo-Vilfreda Conge.

Đoković i Nadal u petak će imati 35. međusobni okršaj, a trenutni skor je 19:15 u korist Španca.

"Prije ili kasnije bih se sastao sa Nadalom, to je neka tradicija na Rolan Garosu. On je najbolji igrač svih vremena na ovoj podlozi, najveći izazovi i trebalo bi ga pobijediti da bi se došlo do finala", rekao je Đoković, koji je prošle godine poražen od Nadala u finalu jedinog grend slema koji nije osvojio.

Đoković je u četvrtfinalu eliminisao 14. igrača ATP liste, Tomija Hasa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 7:5, za dva sata i 18 minuta igre, i tako se petom pobjedom u osmom međusobnom revanširao Njemcu za poraz na ovogodišnjem Mastersu u Majamiju

Đoković je prvi set riješio sa dva brejka, u drugom Has nije iskoristio jednu brejk priliku u šestom gemu, pa je srpski teniser set završio u svoju korist u taj-breku.

Treći set obilježili su brejkovi. Prvo je Has izgubio servis u trećem gemu, ali je odmah u narednom uzvratio i izjednačio na 2:2. Đoković je poslije sedmog gema ponovo stekao prednost, pošto je još jednom oduzeo servis protivniku, a u narednom i potvrdio taj brejk i poveo sa 5:3. Srpski teniser je tada servirao za polufinale, ali je Has uzeo brejk.

Međutim već u narednom gemu Đoković je ponovo došao do prednosti i ovoga puta je nije ispustio…

"Nisam baš najzadovoljniji svojom igrom, znam da mogu bolje, ali uslovi na terenu nisu bili laki. Teren je bio dosta klizav, mnogo brži nego centralni. Moglo je bolje, ali pobjedi se ne gleda u zube, nadam se da ću pružiti dobru partiju protiv Nadala", dodao je Đoković.

Nadal je Švajcarcu Stanislasu Vavrinki prepustio svega šest gemova (6:2, 6:3, 6:1), i tako se još korak približio odbrani titule, odnosno osmom trofeju u Parizu.

Bonus video: