Serena Vilijams i Sara Erani prvi polufinalni par

Najbolje rangirana teniserka svijeta Serena Vilijams je u četvrtfinalu pobijedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:3, za sat i 59 minuta
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.06.2013. 16:31h

Poznat je i prvi polufinalni par u ženskoj konkurenciji - za plasman u finale međusobnom duelu boriće se Serena Vilijams i Sara Erani.

Italijanki je to drugo uzastopno polufinale, Sereni ukupno treće, prvo nakon 2003. godine. U pet dosadašnjih mečeva, od toga dva na šljaci, Italijanka je Sereni uzela samo set.

Najbolje rangirana teniserka svijeta Serena Vilijams je u četvrtfinalu pobijedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:3, za sat i 59 minuta.

U odlučujućem setu, Kuznjecova, koja je na putu do trofeja 2009. godine u četvrtfinalu savladala baš Serenu Vilijams, uspjela je da dođe do brejka prednosti za vođstvo od 2:0, pa se činilo da bi scenario mogao da se ponovi.

Ali, Vilijams je veoma brzo napravila dupli brejk i tako bez većih problema došla do pobjede i plasmana u polufinale.

"Kada sam servirala na 0:2 u trećem setu, pomislila sam “Ne mogu ponovo ovako da ispadnem”. To je, međutim, bio samo kratki trenutak kada mi je to prošlo kroz glavu. Nakon toga sam sebi rekla da treba do kraja da odigram najbolje što mogu, posebno nakon što sam ovdje izgubila toliko mečeva u četvrtfinalu. Tako je i bilo", rekla je Serena, koja je u karijeri osvojila 15 grend slem titula, ali samo jednu na Rolan Garosu, daleke 2002. godine.

Sara Erani se plasirala u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobijedila Agnješku Radvansku iz Poljske sa 2:0 (6:4, 7:6).

U ostalim četvrtfinalnim duelima, koji su na programu sjutra, sastaće se Jelena Janković i Marija Šarapova, odnosno Marija Kiriljenko i Viktorija Azarenka.

Bonus video: