Đoković lako do šesnaestine finala, slijedi duel sa Dimitrovom

Đoković sa pola snage savladao Argentinca Gvida Pelju sa 3:0 u setovima - 6:2, 6:0, 6:2
0 komentar(a)
đoković, Foto: Beta/AP
đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.05.2013. 17:29h

Svega 87 minuta trebalo je Novaku Đokoviću da u drugom kolu Rolan Garosa, s pola snage, eliminiše Argentinca Gvida Pelju, 83. igrača svijeta, sa maksimalnih 3:0 (6:2, 6:0, 6:2). Očekivalo se da će Pelja, možda, oružiti jači otpor, nakon što je prošle nedjelje u Diseldorfu eliminisao Đokovićeve sunarodnike, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Međutim, prvi reket svijeta je posao odradio ekspresno….

"Pelja je mlad, talentovan teniser i takvi imaju dodatnu motivaciju da pruže najbolju igru i naprave iznenađenje, pogotovo na grend slemu. Imao sam samo površne informacije o njemu i nisam znao šta da očekujem. Međutim, napravio sam brejk na 2:2 u prvom setu i od tada sam kontrolisao meč. Igrao sam mnogo bolje nego u prvom kolu protiv Gofana, dobro sam odradio posao", kazao je Đoković, koji je protiv Pelje imao 29 direktnih poena i svega 26 neiznuđenih grešaka.

Đokovića u šesnaestini finala očekuje, na papiru, znatno teži posao protiv Bugarina Grigora Dimitrova (28 na ATP listi), koji je pobijedio Francuza Lukasa Pulea sa 6:1, 7:6 (7:4), 6:1. Đoković vodi 2:1 u međusobnim susretima, ali je Dimitrov dobio posljednji duel, prije dvije nedjelje na Mastersu u Madridu.

"Bio je to odličan meč, a on je zasluženo pobijedio, igrao je sjajno. Postalo je teško dobiti ga, moraću da igram najbolje što mogu da bih slavio. Ipak, postoji razlika između moje igre tada i sada. Osjećam da sam na mnogo višem nivou. Sada znam kako treba da uđem u meč, fizički sam spreman i nadam se da će se isplatiti trud koji sam uložio", dodao je Đoković.

Inače, kiša je dosta poremetila današnji program, a u muškoj konkurenciji završeno je svega šest mečeva, a prošli su svi nosioci.

Bonus video: