Nadal preživio strah protiv Brandsa i plasirao se u 2. kolo

Kada je 59. teniser na ATP imao vođstvo od 1:0 u setovima i 3:0 u taj-brejku drugog seta, činilo se da se sprema teniska senzacija decenije
3 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.05.2013. 15:12h

Vidio se strah u očima Rafaela Nadala, već u prvom kolu Rolan Garosa, njegovog omiljenog gren-slema.

Španac je morao da uloži veliki napor kako bi preokrenuo protiv Njemca Danijela Brandsa, za pobjedu od 3:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:4, 6:3) i plasman u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

Kada je 59. teniser na ATP listi imao vođstvo od 1:0 u setovima i 3:0 u taj-brejku drugog seta, činilo se da se sprema teniska senzacija decenije. Nadal, koji je izgubio samo jednom u karijeri u osmogidišnjem "stažu" na Ronal Garosu, bio je u pakleno teškoj poziciji protiv tenisera koji nikada u životu nije dobio meč na pariskoj šljaci!

Ali, onda je sedmostruki šampion Rolan Garosa ubacio u veću brzinu i iskoristio psihološki pad, možda i stah od pobjede Danijela Brandsa, za preokret na 4:3 i konačan trijumf od 7:4 taj-brejku drugog seta.

Meč je do kraja bio jednosmjerna ulica, forhendi njemačkog tenisera nisu bili ubitačni kao u prva dva seta, pa je Nadal sa jednim brejkom u trećem i još dva u četvrtom setu bez problema priveo meč kraju.

Protivnik Rafe Nadala u drugom kolu biće bolji iz duela Slovaka Martina Kližana i Amerikanca Majkla Rasela.

Bonus video: